STA/P.M. | 5. 5. 2023, 21:21

Morilca iz Mladenovca privedli na policijsko postajo, poglejte, v kaj je bil obut (VIDEO)

Youtube/posnetek zaslona

Ubil je osem ljudi, zaradi teže zločina mu grozi dosmrtni zapor.

21-letnik je v treh vaseh blizu srbskega Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro, poškodoval pa 13 ljudi, ki so še vedno v smrtni nevarnosti. Po pokolu je pobegnil, policija ga je v obsežni operaciji davi prijela blizu Kragujevca. V popoldanskih urah so ga pripeljali na policijsko postajo v Smederevem, oblečen je bil v bel kombinezon, na nogah pa je imel le nogavice.

Doma je imel pravo orožarno

Po poročanju srbskega portala N1 so policisti na njegovem domu v naselju Vinjište našli štiri ročne bombe, več škatel streliva za pištolo in puško, nabojnik za pištolo in dva nabojnika za avtomatsko puško ter avtomatsko puško brez tovarniške številke. V njegovi počitniški hiši v kraju Ševšin so našli karabinko, pištolo, signalno pištolo, dva dušilca zvoka, lovski nož in druge dele orožja, 164 nabojev različnih kalibrov, 13 lovskih nabojev, štiri signalne naboje ter 25 kosov nabojev za karabinko.

Profimedia

Iz višjega državnega tožilstva v Smederevu sosporočili, da obstaja utemeljen sum, da je osumljenec, ki bo sicer 21 let dopolnil oktobra letos, kriv umora, ugrabitve ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem in eksplozivnimi materiali. Ugrabitve je osumljen, ker je med begom taksistu grozil s smrtjo, če ga ne bo prepeljal v občino Kragujevac, kjer ga je nato danes policija prijela na domu njegovega strica. Po nalogu tožilstva so mu odredili 48-urno pridržanje.

Je bil policiji že znan?

Predsednik sindikata policije Blažo Marković je za Tanjug povedal, da ima veliko podatkov o storilcu in da je na družbenih omrežjih že objavljal fotografije z orožjem, a ga ni nihče prijavil. Dodal je, da storilec območje zelo dobro pozna, saj je tam živel, pozna pa tudi Kragujevac, kjer živi njegova mama. Za takšne storilce bi uvedel smrtno kazen, je dodal.

Profimedia

Predsednik Aleksandar Vučić je na novinarski konferenci po drugem množičnem strelskem napadu v dveh dneh povedal, da je storilec puško, s katero je streljal, pridobil nezakonito. Tistega, ki mu jo je prodal, še iščejo, pobegnil pa naj bi v tujino. Napovedal je dodatno zaostritev zakonodaje na področju posedovanja orožja.

Profimedia

Brez čevljev, z glavo navzdol

Specialci so osumljenca pokola na policijsko postajo v Smederevem pripeljali v belem kombinezonu, z lisicami na hrbtu, z glavo navzdol, na nogah pa je imel samo nogavice. Kot naj bi neuradno izvedel Telegraf, so ga policisti odpeljali tudi na dom po avtomatsko puško, s katero je zakrivil zločin, zato je na postajo prišel šele pozno popoldne. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord