K. Ž. | 30. 1. 2024, 08:36

Na priljubljeni plaži morski pes napadel kopalko: "Voda je bila rdeča od krvi"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V sydneyjskem pristanišču v Avstraliji je morski pes napadel žensko.

Iz Avstralije prihajajo grozljive novice o vnovičnem napadu morskega psa. Najverjetneje je šlo za morskega bika, so poročali tuji mediji, ki se sklicujejo na priče očividcev in strokovnjake. Do napada je prišlo v ponedeljek v Elizabeth Bayu, znanem zalivu nedaleč od mestnega središča, kjer stoji tudi priznana operna hiša.

29-letna žrtev, ki je utrpela hude poškodbe desne noge, je plavala blizu pomola, ko jo je ugriznil morski pes, poroča avstrijski portal oe24. Očividci so ji nemudoma prihiteli na pomoč in pozneje tudi opisali prizor. "Lauren, žrtev, se je potegnila na stran pristanišča in poskušala priti na varno," je dejal prebivalec. "Njena noga je nekako visela za njo, voda je bila rdeča od krvi. Prizor je bil grozen."

Profimedia

Veterinarka je žrtvi rešila življenje

Veterinarka je ženski nemudoma nudila prvo pomoč in ji povila nogo, da bi zaustavila krvavitev. Tako ji je tudi najverjetneje rešila življenje, je dejal tamkajšnji zdravstveni minister Ryan Park. Žensko so nato odpeljali v bližnjo bolnišnico, njeno stanje pa naj bi bilo stabilno.

Napadi morskih psov v pristanišču Sydney so sicer izjemno redki. "Verjetno morski biki prihajajo iz Queenslanda in gredo v Novi Južni Wales ter Sydney v poletnih in jesenskih mesecih, da bi našli hrano," je za ABC dejala raziskovalka morskih psov Amy Smoothey. Proti večeru se živali namreč umaknejo v plitko vodo. Oblasti so zaradi napada pozvale prebivalce, naj se zaenkrat ne kopajo v pristanišču.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol