K. Ž. | 13. 12. 2023, 14:07

Nadlegovanje in poniževanje na delovnem mestu: policisti več let trpinčili kolega druge narodnosti (čeprav jim grozi zapor, še naprej delajo)

Fotografija je simbolična.

Hrvoje Jelavic/Pixsell/Bobo

Štirje policisti so se verbalno spravili na svojega kolega, ker je ta pripadnik druge narodnosti. Žrtev je zaradi hudega psihičnega nasilja razvil tudi duševno motnjo.

Hrvaški policisti so pretreseni. V javnost je prišla namreč novica o hudem nadlegovanju in trpinčenju policijskega kolega na podlagi njegove narodnosti. Štirje interventni policisti (stari 50, 48, 39 in 32 let) so več let žalili in trpinčili kolega srbske narodnosti, zdaj pa jim grozi nepogojna zaporna kazen, poroča hrvaški portal 24sata.

Tarča žaljivk tudi njegova družina

V obtožnici je zapisano, da so sodelavca trpinčili na delovnem mestu, med delovnim časom in med opravljanjem delovnih nalog. "Sodelavec je bil pogosto tarča njihovih žaljivk, žalili pa so tudi njegovo mamo. Vse na način, da so med verbalnim žaljenjem namigovali na spolne odnose z oškodovančevo mamo, prav tako pa so žalili njegovo družino, za katero so vedeli, da je druge narodnosti. Dedek je namreč srbske narodnosti," še piše v obtožnici.

Fotografija je simbolična

Fotografija je simbolična

Profimedia

Preberite še:

Poniževanje je trajalo več let, zlorabljen policist pa je razvil duševno motnjo, ki je vplivala tudi na njegovo zmožnost opravljanja dela interventnega policista.

Za najstarejšega obtoženega policista zdaj tožilci zahtevajo 18 mesecev nepogojne zaporne kazni, za preostale tri pa 14 mesecev.

V obtožnici so še izpostavili, da so vsi štirje policisti še vedno zaposleni. V preiskavi pa so to glasno zanikali in na vprašanja niso želeli odgovarjati. Zaradi sporočil, ki so jih poslali žrtvi, so bili policisti disciplinirani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord