T. T. | 14. 9. 2023, 13:38

Strašljiv napad morskega psa v priljubljenem letovišču (kopalki sta sprva mislili, da gre za tuno)

Profimedia

Medtem ko sta v egiptovskem letovišču Dahab blizu Sharm El Sheika dve prijateljici uživali v plavanju nedaleč od obale, je eno od njiju zgrabil morski pes.

Prestrašeni kopalci so ob napadu pobegnili iz vode, reševalci pa so nezavestno poškodovanko hitro potegnili iz morja. Čeprav je bilo njeno stanje pozneje opisano kot stabilno, so ji morali po poročanju medijev v bolnišnici amputirati levo roko

Nesrečnica in njena prijateljica naj bi sprva celo mislili, da gre za tuno in ne morskega psa, zato se nista takoj odpravili proti obali. Po napadu so oblasti plažo zaprle in sprožile iskalno akcijo, vendar jim morskega psa ni uspelo najti.

Morskega psa, ki je taval po vodah v bližini letovišča Dahab, so opazili že avgusta. Uvedena je bila začasna prepoved kopanja, ki pa je bila kasneje preklicana.

Pred tem se je zadnji napad morskega psa v egiptovskih vodah zgodil junija, ko je v Hurgadi tigrasti morski pes ubil 23-letnega ruskega turista Vladimirja Popova. Prav tako sta bili julija lani v ločenih incidentih južno od Hurgade ubiti Avstrijka in Romunka.

Egiptovski uradnik ministrstva za okolje je junija letos izjavil, da v Rdečem morju domuje 19 vrst ljudožerskih morskih psov. Naznanil je, da je ministrstvo priskrbelo 60 sledilnih naprav, ki jih nameravajo priklopiti na morske pse v bližini priljubljenih letovišč. S tem naj bi strokovnjaki lahko spremljali njihovo vedenje in ugotovili, kaj jih spodbudi k napadu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol