K. Ž. | 21. 9. 2023, 13:01

Nepredstavljivo: policija vkorakala na šolo in pred očmi učencev aretirala 14-letnika

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Aretacijo so izvedli v duhu stroge politike, ki se trudi omejiti zlorabe, kot tudi nadlegovanje. Učenec naj bi se namreč spravljal na drugega mladostnika.

V Franciji je veliko prahu dvignila aretacija mladoletnika, ta je bil aretiran zaradi nadlegovanja transspolnega sošolca. Kljub oporekanju in jezi sošolcev ter staršev je francoska vlada izrazila svojo podporo ostrim ukrepom zoper nadlegovanje.

Dogodek se je pripetil v pariški soseski Alfortville, vladni govorec Olivier Veran pa je izrazil podporo aretaciji. Dejal je, da je bila aretacija izvedena v skladu s politiko, ki se bori proti nadlegovanju. Sodeč po njegovem mnenju, aretacija prav tako pošilja močno sporočilo nadlegovalcem. "Tako bomo izkoreninili to epidemijo nadlegovanja, tako bomo zaščitili svoje otroke," je zatrdil Veran, poroča portal The Guardian.

Domnevna žrtev 14-letnika sicer obiskuje drugo šolo. S strani nadlegovalca je prejela številne grožnje, prav tako je žrtev spodbujal, naj konča svoje življenje.

Starši in učenci so še vedno pretreseni nad nedavnimi dogodki. Ob tem se sprašujejo, ali aretacija ne bi mogli izvesti bolj diskretno. "Še vedno je najstnik, mladoletnik," je dejala Lamia, mama enega izmed učencev. "To res ni običajno, čeprav sem proti temu, kaj se je dogajalo."

14-letnica, ki je bil priča aretaciji, je dejala, da je "ravnatelj potrkal na vrata ter nam dejal, da je aretacija v teku. Policisti so prišli v učilnico, ga prijeli za roke ter mu nadeli lisice." Dodala je še, da so bili vsi vidno pretreseni nad dogajanjem.

Že drugi podoben dogodek

Dogodek je prišel na plano le nekaj dni po tem, ko je javnost pretresla novica, da so zaposleni na šoli staršem nadlegovanega fantka poslali grozeče pismo. V pismu so namreč zatrdili, da so javne izjave glede ustrahovanja ter nadlegovanja popolnoma nesprejemljive. 15-letni Nicholas, ki je bil nadlegovan, si je kasneje zaradi omenjenih dogodkov vzel življenje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol