R.K./STA | 22. 7. 2023, 16:46

FOTO: Pretresljive razsežnosti uničenja v Novigradu (škodo je utrpel tudi Challe Salle, ki je bil med neurjem tam z družino)

Srecko Niketic/Pixsell/Bobo/Instagram/Challe Salle/fotomontaža

Znani slovenski raper je z javnostjo delil fotografije, ki razkrivajo kaj se mu je zgodilo med letošnjim dopustom.

Eden izmed krajev, ki ga je silovito neurje najbolj prizadelo, je Novigrad na Hrvaškem, kjer vsako leto letuje tudi veliko Slovencev. Velika škoda je nastala tako v središču mesta kot tudi v avtokampu Sirena in hotelu Maestral. V Novigradu je v času, ko je tam besnelo neurje, letoval tudi priljubljeni slovenski raper Challe Salle, ki je razkril, da je tudi sam utrpel škodo - na avto njegove izbranke, s katerim so se pripeljali na dopust, je padlo drevo.

Nastala je velika škoda

Močan veter v kampu v Novigradu izruval na desetine dreves, večinoma borovcev, ki so padla na počitniške prikolice, šotore in avtomobile ter povzročila precejšnjo škodo. Na teren se je zato odpravilo 150 gasilcev, policistov in pripadnikov drugih pristojnih služb. Gasilci tako v kampu Sirena kot v središču mesta odstranjevali vsa tista drevesa, ki so predstavljala nevarnost za ljudi.

V mestu so drevesa padla na tri stavbe in na manjšo cerkev iz 15. stoletja, ki je del kulturne dediščine. Pri sanaciji pomagajo tudi zasebna podjetja s svojo gradbeno mehanizacijo. Neurje ni terjalo smrtnih žrtev, prav tako ni bil nihče huje poškodovan, je pa nekaj ljudi utrpelo odrgnine.

Instagram/Challe Salle

Znani raper z družino biva v hotelu

V hotelu v Novigradu je v času neurja z družino dopustoval tudi Challe Salle, ki je dogajanje dokumentiral na Instagramu. Če je bil sprva še prepričan, da "to ni nič" in bo šla fronta samo mimo, je na fotografijah in videoposnetkih, ki jih je delik kasneje, že videti obilno deževje in podrta drevesa.

Danes pa je razkril še, kaj se je med neurjem zgodilo z njihovim avtomobilom. "Kot veste, dopustujemo v Novigradu, kjer mediji poročajo, da je bila apokalipsa ob neurju," je zapisal v objavi in delil pretresljive fotografije uničenja, ki je ostalo po tem, ko se je narava umirila.

Instagram/Challe Salle

"V kampu zraven našega hotela je v 15 minutah padlo 200 dreves, uničeni so avti, hišice, prikolice," je dodal.

Ne bodo dovolili, da jim nezgoda uniči dopust

"Žal smo bili tudi mi deležni te katastrofe," je razkril in dodal videoposnetek, na katerem je videti gasilce, kako izpod ostankov podrtega drevesa osvobajajo avtomobil. Dodal je, da gre za vozilo njegove izbranke Yvonne Srdoč, s katerim so se pripeljali na dopust, drevo pa je nanj padlo na parkirišču. "Med tem časom smo bili vsi v hotelu, tako da je z nami vse okej," je zapisal.

Instagram/Challe Salle

"Avto je na srečo še vozen, ima pa razbito sprednje steklo in kar nekaj karoserije," je še pojasnil in optimistično zaključil: "Vem, da se dogajajo veliko hujše stvari in na koncu dneva je važno samo, da smo mi okej, avto se bo že zrihtal. Ne bomo pustili, da nam ta nezgoda uniči dopust."   

Instagram/Challe Salle

Za Istro danes sicer vremenoslovci napovedujejo pretežno sončno, a še naprej nestabilno vreme z možnostjo ploh in neviht. Za večino Hrvaške tako kot za Slovenijo za danes velja oranžno vremensko opozorilo pred neurji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol