Uredništvo | 17. 1. 2024, 15:15

Si predstavljate, da bi bilo tako pri nas?! Avtomobili skriti pod gromozanskimi kupi snega, na termometru pa ... (VIDEO)

Profimedia

Zima na Norveškem kaže resnično še kako ostre zobe.

Severno Evropo je zajela hladna fronta, zaradi katere se več mest spopada z obilnim sneženjem in temperaturami pod ničlo. Posnetek, deljen na TikToku in ustvarjen na Norveškem, prikazuje žensko, ki se komaj prebija skozi kupe snega. Njen avto je zaledenel obtičal pod gromozansko količino bele gmote. 

Na vprašanje druge uporabnice TikToka, kako globok je sneg, je odgovorila: "V času, ko je bil video posnet, smo imeli približno 80 cm, zdaj smo pri 120, v nekaterih krajih zagotovo več."

Nek uporabnik TikToka je pripomnil, je veliko ljudi na jugu Norveške izgubilo elektriko. Zaradi obilnega sneženja so bile prisiljeni zapreti številne šole in popoldanske programe. Po vsej državi se temperature gibljejo vztrajno pod ničlo. V zgodnjih nedeljskih urah je Oslo zabeležil -22 stopinj Celzija.

Temperature v sosednji Švedski so še nižje. V sredo zvečer je Švedska zabeležila najhladnejši januar od leta 1999, potem ko je najsevernejša vremenska postaja Švedske meteorološke in hidrološke agencije v občini Kiruna 3. januarja zabeležila -43,8 stopinj Celzija. V pogovoru za lokalni medijski outlet Aftonbladet je meteorolog SMHI Linus Karlsson komentiral: "To je hladno, milo rečeno." 

Prejšnji teden so ljudje na območju Skåne na jugu Švedske obtičali v več kot 1.000 vozilih, ko so poskušali prečkati glavno cesto E22.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol