N.Z. | 24. 8. 2023, 11:57

Neverjetno! Poglejte, kaj je počel Putin, ko je svet šokirala novica o sestreljenem letalu

profimedia

V trenutku, ko je svet šokirala novica, da je šef skupine Wagner umrl ob sestrelitvi letala, je bil ruski predsednik ...

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v sredo udeležil dogodka, ki je bil posvečen 80. obletnici zmage sovjetskih čet v Kursku.

Številni namigujejo, da prav on stoji za sestrelitvijo letala, v katerem je umrlo 10 ljudi. Na listi potnikov je bil tudi šef skupine Wagner Jevgenij Prigožin. V avionu je bilo deset oseb, sedem potnikov in trije člani posade. Preživelih naj po poročilih ne bi bilo.

Na posnetku spodaj je Vladimir Putin v trenutku sestrelitve letala na odru slavnostnega koncerta.

Delo ruskih obveščevalcev?

Nekdanji vodja MI6 sir John Sawers je za medije že povedal, da za smrtjo Jevgenija Prigožina zelo verjetno stoji ruski predsednik Vladimir Putin. "Vse indikacije kažejo na to, da ga je Putin odstranil in vzpostavil svoj nadzor," je dejal za BBC in dodal, da je bila na letalu verjetno podtaknjena eksplozivna naprava, ki je ubila vse na krovu.

Z njim se strinjajo tudi britanski obrambni viri. Trdijo, da je za sestrelitev Prigožinovega letala najverjetneje odgovorna ruska domača obveščevalna agencija FSB.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord