R.S. | 3. 2. 2023, 21:40

Primer, ki je zmedel celo strokovnjake: kam je izginila sprehajalka psa?

Twitter/LancsPolice

Za 45-letnico so se izgubile vse sledi. Reševalne ekipe so prečesale veliko območje ob reki Wyre, a iskanje ni obrodilo sadov.

Nicola Bulley je 45-letnica, ki je pred tednom dni v Lancashiru izginila med sprehajanjem svojega psa. Mama dveh deklic je prejšnji petek v šoli odložila hčeri, stari šest in devet let, nato pa se odpravila na sprehod s psom.

Nazadnje je bila videna ob 9.10 zjutraj ob reki Wyre, poroča Sky News. Njen telefon so našli na klopi ob reki, kjer naj bi izginila, telefon pa je bil ob tem času še vedno povezan na službeni video klic. Našli so tudi njenega psa, ki je spuščen tekel okoli klopi in reke. 

Reševalne ekipe so prečesale veliko območje ob reki Wyre - pri iskanju so pomagali psi, brezpilotna letala, policijski helikopter in potapljači. A iskanje ni obrodilo sadov, 45-letnica je še vedno pogrešana.

Je šlo za kaznivo dejanje ali nesrečo?  

Policisti za zdaj menijo, da je pogrešana najverjetneje padla v reko - morda je šla po žogico od psa ali je psu pomagala iz reke. Sklepajo, da ni bila žrtev kaznivega dejanja.

Nekateri pa se s teorijo ne strinjajo. Forenzični strokovnjak Peter Faulding je za Sky News povedal, da je primer zelo nenavaden. "Ta primer je res neobičajen. Njen telefon so našli na klopi - če se kdo spotakne in pade v vodo, pade skupaj s telefonom." Prav tako je bil družinski pes, ko ga je našel očividec, suh. To ovrže teorijo, da je pogrešana želela rešiti psa iz reke, skočila za njim in se pri tem utopila. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord