21. 1. 2023, 18:07 | Vir: STA

Nikoli ni prepozno za ljubezen: astronavt se je poročil na 93. rojstni dan

Twitter/TheRealBuzz

"Zakonsko zvezo sva sklenila na manjšem zasebnem obredu v Los Angelesu in vznemirjena sva kot dva pobegla najstnika," je povedal.

Na svoj 93. rojstni se je v petek poročil astronavt z legendarne vesoljske misije Apollo 11 Buzz Aldrin, ki je kot drugi človek v zgodovini stopil na Luno. V zakonski stan je na zasebni slovesnosti skočil s 63-letno Anco Faur, s katero sta par že vrsto let.

"Na svoj 93. rojstni dan z veseljem sporočam, da sem se poročil s svojo dolgoletno ljubeznijo Anco Faur," je skupaj s fotografijo para tvitnil Aldrin. "Zakonsko zvezo sva sklenila na manjšem zasebnem obredu v Los Angelesu in vznemirjena sva kot dva pobegla najstnika," je dodal.

Gre za že četrti zakon za Aldrina, čigar tri predhodne zakonske zveze so se končale z ločitvijo. Aldrin je zadnji še živ član posadke z misije Apolla 11, v okviru katere sta Aldrin in Neil Armstrong 20. julija 1969 postala prva človeka, ki sta stopila na Luno.

Michael Collins, ki je upravljal komandni modul plovila, medtem ko sta njegova kolega stopila na Lunino površje, je umrl aprila 2021, Armstrong pa leta 2012. Odkar je leta 1971 zapustil ameriško vesoljsko agencijo Nasa, je Aldrin ostal velik zagovornik raziskovanja vesolja. Po njem je na Luni poimenovan krater blizu mesta, kjer je pristal Apollo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.