R. K. | 2. 9. 2022, 13:04

Nore številke! Koliko stane najdražji avtomobil na svetu, ki je ravnokar prispel na Hrvaško?

Twitter/Giovanni Staunovo

Prav posebnega srečanja se udeležujejo številni najprestižnejši in pregrešno dragi jekleni konjički. Kje vse jih bomo lahko občudovali?

V Zagreb je prispel najdražji avtomobil na svetu bugatti la voiture noire, za katerega je neimenovani lastnik plačal 17,6 milijona evrov. Avto bo del karavane najprestižnejših avtomobilov na svetu Supercar Owners Circle, ki se bo po obisku v Zagrebu odpravila proti otoku Pag in Šibeniku in nato nazaj v hrvaško prestolnico.

Prestižni avtomobil je izdelan ročno

Uradni program dogodka Supercar Owners Circle se bo začel ob 17. uri pred zagrebško katedralo. Videti bo mogoče 60 najdražjih in najredkejših avtomobilov na svetu. V soboto ob 9. uri bo v letalskotehničnem centru ZTC v Veliki Gorici sledil program prikaza hitrosti in moči avtomobilov, nato pa se bodo odpravili proti obali.

Bugatti la voiture noire s švicarsko registracijo je izdelan ročno, karoserija pa je v celoti karbonska.

Večinski lastnik podjetja Bugatti 34-letni Hrvat

Večinski lastnik Bugattija je lani postala družba Rimac Group, holdinška družba, ki jo danes sestavljata podjetji Bugatti Rimac in Rimac Technology. 55-odstotni lastnik Bugatti Rimca je Rimac Group, preostali delež pa ima v lasti Porsche. Rimac Technology je v stoodstotni lasti družbe Rimac Group.

Večinski lastnik družbe Rimac Group Hrvat Mate Rimac je minuli mesec predstavil prvi avto, ki ga je razvilo podjetje Bugatti Rimac. Gre za model bugatti W16 mistral. Po besedah Rimca bodo proizvedli 99 avtomobilov. Vsak od njih bo stal pet milijonov evrov, vsi pa so že razprodani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.