9. 10. 2023, 21:10 | Vir: STA

Nove grožnje Hamasa: za vsako bombo bo umrl en talec

Profimedia

Hamas grozi s pobojem izraelskih talcev zaradi napadov na Gazo.

Skrajno palestinsko gibanje Hamas je nocoj zagrozilo, da bo ubilo izraelske talce, če bo izraelska vojska brez predhodnega opozorila izvedla zračne napade na prebivalce območja Gaze, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vsakič, ko bodo naši ljudje tarča brez opozorila, bo to povzročilo usmrtitev enega od civilnih talcev," je v izjavi zapisalo oboroženo krilo palestinskega islamističnega gibanja Hamas, brigada Ezedin al Kasam. "Sovražnik ne razume jezika človečnosti in etike, zato ga bomo nagovorili v jeziku, ki ga oni razumejo," so dodali.

Profimedia

Med sobotnim vdorom v več krajev v bližini Gaze so palestinski napadalci po navedbah izraelskih virov vzeli za talce več kot sto izraelskih civilistov in vojakov ter jih odpeljali v Gazo.

Izrael je po sobotnih napadih skrajnega gibanja Hamas v povračilo na območju Gaze iz zraka in s topništvom zadel več sto tarč, medtem ko so palestinski skrajneži nadaljevali raketiranje izraelskih mest. Število smrtnih žrtev na obeh straneh še narašča in je preseglo 1400, ranjenih je več tisoč ljudi.

V Izraelu je bilo po zadnjih podatkih, ki jih navaja britanski BBC, doslej ubitih 900 ljudi, na območju Gaze pa okoli 560. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes dejal, da bo odziv Izraela na Hamasov napad spremenil Bližnji vzhod.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol