L. PA. | 17. 1. 2024, 20:00

Skrivni načrt nemške desnice: se želijo res znebiti vseh priseljencev? Besni Nemci na ulice (VIDEO)

Profimedia

Najprej bi izselili tiste, ki še nimajo nemškega državljanstva, nato pa še vse druge.

Vzpon nacionalizma in skrajne desnice lahko trenutno spremljamo povsod po svetu, tudi v Nemčiji. Tam sicer že nekaj časa potekajo protesti kmetov, ki so jih zmotili vladni varčevalni načrti, ki bi zmanjšali davčne olajšave za kmetijstvo. To bi marsikoga med njimi pognalo v bankrot.

Kmetje so podobno kot pred kratkim v Sloveniji ohromili glavne prometne vpadnice v večjih mestih, zaradi česar vlada kaos, ki pa je veter v jadra skrajno desni stranki AFD (Alternativa za Nemčijo). Ta, so prepričani mnogi politični analitiki, v marsičem spominja na Nacionalsocialistično nemško delavsko stranko, ki je pod Adolfom Hitlerjem v Nemčiji delovala v prvi polovici 20. stoletja.

Tako morda ni presenetljivo, da se je kolektiv Korektiv, skupina neodvisnih nemških novinarjev in raziskovalcev, uspel dokopati do informacije, da nekatere vplivne osebe nemške desnice in preostali vplivni posamezniki, povezani z njimi, postopoma načrtujejo popoln izgon vseh neetničnih Nemcev iz Nemčije.

Pri tem ne bo pomembno, ali imajo ti ljudje nemško državljanstvo, so rojeni v Nemčiji ali pa so v Nemčijo prišli v iskanju azila. Sporočilo je namreč jasno: neetnični Nemci nimajo v Nemčiji česa iskati.

@localwinemum Correctiv exposed a right wing meeting in Germany where a lot of influential and rich people discussed how to remove non ethnically german people from Germany #fyp #foryou #fy ♬ original sound - seba

Pri Korektivu so se pod krinko namreč uspeli udeležiti skrivnega srečanja, na katerem so med drugim sodelovali politiki Gerrit Huy, Ulrich Siegmund in Roland Hartwig iz stranke Alternativa za Nemčijo, pa tudi nekateri finančniki, odvetniki, zdravniki in podjetniki, denimo Christian Limmer, lastnik verige pekarn Backwerk, ki smo jo nekaj časa imeli tudi v Sloveniji.

Govorili so tudi o načinih, ki bi jih lahko uporabili za uresničitev tega načrta, denimo da bi najprej pregnali tiste, ki še nimajo nemškega državljanstva.

@skullittydesign Habt ihr heute auch an Demos gegen Recht teilgenommen? Heute waren wir 25 000 Menschen in Berlin die gegen die #noafd und deren rechten Hass auf die Straße gegangen sind #gegenrechts #gegenrasissmus #wirsindmehr #protestwählengegenrechts💚 #afdverbieten #161 #antifascistas #foryoupage ♬ Originalton - Skullitty

Korektiv je o dogodku objavil detajlno poročilo, ki je na ulice pognal številne Nemce, samo v Berlinu naj bi se jih zbralo 25.000. Mike Schubert, župan Postdama, kjer so ravno tako potekale demonstracije, je dejal, da "ti načrti spominjajo na najtemnejše poglavje nemške zgodovine", poroča AP News. Najbolj goreči protestniki menijo, da bi morala država stranko AFD, ki se od ustanovitve leta 2013 vztrajno pomika v skrajno desno, celo prepovedati.

@hamzak2904 #noafd #fckafd #afdverbotjetzt #noafd🇩🇪 #gegendieafd #protestwählen #gemeinsamsindwirstark #gegenrassissmus #wirsindbunt🏳️‍🌈 #lbgt🌈 #keinenmillimeternachrechts💯 #gegenrassissmus #afdnee #gegenrechtsextremismus ♬ Originalton - hamza patrick

Stranka Alternativa za Nemčijo, ki se v anketah priljubljenosti trenutno uvršča na drugo mesto, takoj za glavno desnosredinsko opozicijo (stranke levosredinske koalicije močno zaostajajo za obema), se je sicer distancirala od dogodka, dejali so, da nimajo nikakršnih organizacijskih oziroma finančnih povezav z dogodkom in da so se njihovi člani srečanja udeležili iz lastnega interesa in niso bili odgovorni za tematike, o katerih se je na srečanju razpravljalo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord