6. 12. 2023, 11:08 | Vir: STA

Novi ruski napadi na Ukrajino, spet so v boj poslali drone

Profimedia

Skupno je bilo izstreljenih 48 brezpilotnih letalnikov.

Ruske sile so ponoči z juga Rusije in z anektiranega polotoka Krim nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave, je sporočila ukrajinska vojska. Skupno so ruske sile nad ukrajinsko ozemlje poslale 48 dronov. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24.

"Skupno je bilo izstreljenih 48 brezpilotnih letalnikov šahed-136/131," so sporočile ukrajinske zračne sile in dodale, da so obrambni sistemi sestrelili 41 dronov. O žrtvah in škodi zaenkrat ni poročil. Ukrajinska vojska je sicer že v torek zvečer poročala o približevanju dronov in opozorila pred napadi, zlasti na območju Odese na jugu države. Druga skupina letalnikov naj bi medtem letela nad sosednjo regijo Mikolajiv. Vojska ob tem ni pojasnila, katere cilje so zadeli droni, ki jih zračni obrambi ni uspelo sestreliti.

Profimedia

V torek zvečer so iz Kijeva sporočili tudi, da je ukrajinska vojska v bližini Kačjega otoka v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. Po navedbah poveljnika ukrajinskih zračnih sil Mikole Oleščuka so letalo nevtralizirali, še preden je to izstrelilo rakete na območje Odese.

Sestrelitev ruskega letala je sicer v svojem večernem nagovoru omenil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Med drugim je dejal, da ima Rusija zdaj eno letalo manj, ob tem pa dodal, da bo Ukrajina še naprej izčrpavala njene zaloge.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord