R.S. | 3. 1. 2023, 10:28

Nenavadna ljubezenska zgodba: nuna in menih sta se zaljubila

Instagram/BBC News/fotomontaža

Menih se je ob odhodu domov po nesreči dotaknil njenega rokava in med njima je preskočila iskrica. Takrat ni vedel njenega imena, niti barve njenih las.

50-letna Mary Elizabeth, rojena Lisa Tinkler, je od svojega 19. leta živela mirno življenje v samostanu v Veliki Britaniji, kjer je pripadala katoliškemu verskemu redu. Kot nuna je sledila strogemu celibatu - dokler ni leta 2015 spoznala meniha Roberta, ki ji je spremenil življenje.  

Usodno srečanje

Menih Robert je pred osmimi leti obiskal samostan, v katerem je bivala. Predstojnica samostana je nuno peljala na srečanje, kjer ga je ta želela vprašati, ali je lačen. Na srečanju sta nazadnje ostala sama, saj je predstojnica odšla, da bi sprejela telefonski klic v drugi sobi. Lisa in Robert kljub temu nista spregovorila. 

Menih se je ob odhodu domov po nesreči dotaknil njenega rokava in med njima je preskočila iskrica. Takrat ni vedel njenega imena, niti barve njenih las. 

"Začutila sem kemijo in bilo mi je nerodno. Spraševala sem se, ali jo je čutil tudi on. Ko je odšel, je bilo precej nerodno," je povedala BBC. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Ljubezni sta dala priložnost

Po srečanju sta začela vse bolj razmišljati drug o drugem in razvila romantična čustva. Teden dni kasneje je Robert poslal Lisi sporočilo, v katerem jo je vprašal, ali bi zapustila samostan in se poročila z njim. Nuna, ki je desetletja svojega življenja posvetila Bogu, se je kasneje odločila, da je njuna kemija dovolj, da zapusti strogi verski red.

Osem let kasneje je par, ki je zdaj poročen, svojo zgodbo delil v oddaji Beyond Belief na BBC Radiu 4 in razkril, da čeprav je šlo za težko odločitev, tega ne obžalujeta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol