29. 5. 2022, 21:15 | Vir: STA

Finale Lige prvakov še vedno buri duhove: zdaj je sklican krizni sestanek

Profimedia

Aretiranih je na desetine navijačev, več sto pa je poškodovanih. Kaj morajo pristojni storiti, da se kaj takega ne ponovi?

Evropska (Uefa) in Francoska nogometna zveza (FFF), pristojne lokalne oblasti ter pariška policijska uprava bodo v ponedeljek ob 11. uri na kriznem sestanku obravnavali stanje na sobotnem finalu lige prvakov v Parizu.

Posnetek zaslona/Twitter/BamboThulani

Kaj takega se ne sme ponoviti

Nova francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Castera je dejala, da želijo na ta način zagotoviti, da se kaos, ki je zaznamoval finale lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom, ne ponovi. Tudi zato, ker bo Pariz leta 2024 prireditelj olimpijskih iger.

"Prioritetno moramo ugotoviti, kaj natanko je šlo narobe. Iz tega se želimo naučiti pomembno lekcijo, saj nočemo, da bi se kakšen podoben dogodek ponovil kadarkoli v prihodnosti," je poudarila ministrica.

Veliko aretiranih, še več poškodovanih

Uefa je sinočnji kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov, ki se je začel z več kot polurno zamudo, pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoska policija je medtem v prvem odzivu sporočila, da je aretirala 68 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih.

Preiskavo so zahtevale tudi britanske oblasti. "V interesu vseh vpletenih je, da ugotovimo, kaj se je zgodilo, in se iz tega nekaj naučimo," je dejala britanska ministrica za šport in kulturo Nadine Dorries in pozvala, naj zaradi zaskrbljujočega dogajanja ob tekmi Uefa opravi temeljito preiskavo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.