R. K. | 28. 5. 2022, 21:53

Kaos pred finalom Lige prvakov v Parizu

Posnetek zaslona/Twitter/BamboThulani

Razmere so organizatorje prisilile, da prestavijo prestižno tekmo. Kaj se je zgodilo?

Težko pričakovani finale Lige prvakov, v katerem se za prestižni naslov borita Real Madrid in Liverpool se je začel s 30-minutno zamudo. Po navedbah organizatorjev se je to zgodilo zaradi varnostnih razlogov, razlog naj bi bil prepozen prihod Liverpoolovih navijačev na stadion Stade de France, v Parizu namreč vlada prometni kaos.

Organizatorji dvakrat zamaknili tekmo

V francosko prestolnico je finalna tekma privabila veliko število angleških navijačev, po nekaterih podatkih naj bi jih bilo več kot 60.000. Nogometni spopad bi se sprva moral začeti točno ob 21. uri, a so ga organizatorji najprej prestavili za 15 minut, kasnje pa zamudo podaljšali na pol ure.

Profimedia

Policija proti navijačem Liverpoola uporabila solzivec

Na Twiterju so medtem zaokrožili tudi posnetki Liverpoolovih navijačev, ki pred stadionom povzročajo izgrede. Številni naj bi se na prizorišče skušali prebiti brez vstopnice, zaradi česar je francoska policija proti njim uporabila solzivec.

Na tekmi tudi slavni tenisač

Med gledalci na stadionu so opazili tudi španskega teniškega zvezdnika Rafaela Nadala, ki si je prišel ogledat tekmo, čeprav ga v nedeljo na Odprtem prvenstvu Francije čaka pomemben dvoboj.

Je na dogajanje vplival kratek časovni rok?

Na nastale razmere je najverjetneje vplivalo tudi to, da Francozi za pripravo na finalno tekmo niso imeli veliko časa. Nocojšnji dvoboj bi se namreč moral odviti v ruskem St. Peterburgu, a ga je UEFA po začetku Putinove invazije na Ukrajino prestavila v Pariz. Francozi so tako za pripravo na pomembno tekmo imeli na voljo le tri mesece.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord