2. 12. 2022, 15:17 | Vir: STA

Obnašanje Kanyeja Westa izbilo dno tudi pri Elonu Musku, zaprl mu je Twitter račun

Profimedia/fotomontaža

Čeprav se prvi mož Twitterja razglaša za absolutista svobode govora in je nazaj na to družbeno omrežje povabil celo Donalda Trumpa, je kontroverzni ameriški raper očitno postal preveč skrajen tudi zanj.

Ameriški raper Kanye West je zaradi objave svastike, prepletene z Davidovo zvezdo, ostal brez svojega računa na Twitterju. Da je bil račun v ZDA zelo priljubljenega zvezdnika, ki trenutno v javnosti uporablja ime Ye, zaradi spodbujanja k nasilju začasno zaprt, je sporočil lastnik in izvršni direktor Twitterja Elon Musk.

"Naredil sem vse, kar sem lahko. A kljub temu je znova kršil naša pravila glede podpihovanja nasilja. Račun bo začasno zaprt," je sporočil Musk v odzivu na zvezdnikov sporni tvit, ki je bil do takrat že izbrisan z družbenega omrežja.

Profimedia

Ni bil blokiran zaradi tvita

Musk, ki samega sebe razglaša za "absolutista svobode govora", je obenem zatrdil, da je bil Yejev račun ukinjen zaradi kršitve pravil glede spodbujanja sovraštva in ne zaradi tvita, ki ga je ta prav tako objavil v četrtek in v katerem je delil fotografijo Muska zgoraj brez, ki ga škropijo z vodo.

To ni prvič, da so Westa, ki že leta zaposluje ameriške medije s svojo glasbo, modno znamko in osebnim življenjem, začasno vrgli s Twitterja. Prvič ga je to doletelo oktobra zaradi antisemitskih izjav. Njegov Twitter profil ima kar 30 milijonov sledilcev.

Vse bolj skrajne izjave

Sporni umetnik je v četrtek v oddaji Infowars desničarskega avtorja teorij zarot in provokatorja Alexa Jonesa med drugim hvalil nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, zanikal holokavst in znova postregel s kopico antisemitskih izjav.

Profimedia

Nastopil je s črno masko, ki mu je v celoti zakrivala obraz, medtem ko je dlani skrival v rokavicah.

Čeprav je bil vedno ostrega jezika, so se glasbenikove izjave v zadnjem času še občutno zaostrile ter postale močno rasistične in antisemitske. Zaradi njih je že izgubil milijonske pogodbe z več modnimi znamkami. Prejšnji teden ga je skupaj s skrajnim nacionalistom in antisemitom Nickom Fuentesom na večerji gostil nekdanji predsednik ZDA Donald Trump.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec