N.Z. | 23. 6. 2022, 13:31

"Obraz Vladimirja Putina je otečen do nerazpoznavnosti – to lahko vsakdo vidi!"

Obraz Vladimirja Putina je otečen do nerazpoznavnosti – to lahko vsakdo vidi! - Novice

profimedia

Zgodovinska ekspertka in profesorica Irina Filatova je v nedavnem intervjuju med drugim spregovorila o zdravstvenem stanju ruskega predsednika.

Ruski spletni portal Proekt poroča, naj bi Vladimir Putin obiskoval specialista za ščitničnega raka Jevgenija Selivanova, številni novičarski mediji po svetu pa tako ali drugače pišejo o njegovem slabem zdravju. 

Newsweek je pred kratkim navajal, da naj bi Putina operirali že aprila, vendar Kremelj vse to zanika in trdi, da je Putin ’zdrav kot dren’.

»Mislim, da vsak normalen človek lahko vidi znake bolezni ali stiske,« je povedal minister za zunanje zadeve Sergei Lavrov v intervjuju za francosko televizijo. »Če mislite, da je kaj narobe s predsednikom Putinom ali pa se kaj hudega dogaja, ste, kot mi radi pravimo, en velik duševni revež,« je ob tej priliki povedal minister.

Irina Filatova, zgodovinarka in profesorica, pa je v pogovoru z Refilwe Moloto povedala, da novice o Putinovem slabem zdravstvenem stanju niso samo govorice:

»Takšne govorice krožijo v ruski javnosti že od leta 2018 … ljudje govorijo o raku, Parkinsonovi … če, kaj, lahko vsakdo vidi, da je njegov obraz otečen do nerazpoznavnosti. Tega enostavno ni mogoče spregledati. To lahko vidi vsakdo.«

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.