R. K. | 30. 12. 2022, 14:14

Oče Mateja Periša ob obletnici sinovega izginotja prvič razkril podrobnost, ki je do zdaj nismo vedeli

republika.rs

Nepojasnjeno izginotje, zaradi katerega je javnost več mesecev trepetala pred najhujšim, bi morda lahko preprečili njegovi najbližji - če bi jim le uspelo pregovoriti Mateja.

Mineva eno leto od izginotja Mateja Periša, 27-letnega Hrvata, ki je v srbsko prestolnico prišel silvestrovat s prijatelji, a se je za njim v noči s 30. na 31. december izgubila vsaka sled. S prijatelji je bil v enem izmed klubov, nato pa je v nekem trenutku preprosto izginil. Iskanje je trajalo več mesecev, že po nekaj dneh od izginotja pa so se pojavili posnetki, ki so namigovali, kaj bi se mu lahko zgodilo.

Posnetke, ki so nastali v noči izginotja, so pridobili s pomočjo nadzornih kamer. Prikazovali so Periša, kako je tekel po beograjskih ulicah in v nekem trenutku ustavil taksi. Na posnetku, ki je nastal pozneje, pa je bilo videti, kako se spušča proti reki Donavi

Iskalna akcija je trajala več mesecev, izginotje pa je vzbudilo tudi precejšnjo pozornost javnosti. Po štirih mesecih in pol ugibanj so se največji strahovi izkazali za resnične - v reki so našli Matejevo truplo.

N1 BiH

V tistem času se je v javnosti pogosto pojavljal tudi Matejev oče Nenad Periš, ki je več mesecev preživel v Beogradu, ker je poskušal priti do informacij, ki bi ga pripeljale do sina. Zdaj se je ponovno oglasil v javnosti in za medije dejal, da ob lanskem božičnem kosilu ni niti slutil, da bo to zadnjič, ko bodo skupaj jedli družinsko kosilo in odigrali zadnjo skupno partijo kart.

Prvič javno razkril, da je bil proti Matejevemu odhodu 

Periš je ob tem razkril, da je imel že pred sinovim odhodom v Beograd slab občutek. "Sprašujete me, ali sem bil proti temu, da gre Matej v Beograd. Bil sem. In povedal vam bom, zakaj. Z Matejem sva več kot dva meseca razpravljala o tem, ali naj gre v Beograd. Jaz sem bil proti temu, in to iz preprostega razloga: ker sem imel slab občutek," je razkril za Slobodno Dalmacijo.

Prepričeval ga je, da je Beograd super mesto za preživljanje časa, a je mesto veliko in daleč. Sam si je želel, da bi sin silvestroval kje bliže domu. Kot je dejal, sta njegovemu odhodu v Beograd nasprotovali tudi njegovi sestri. Mateja jim kljub temu ni uspelo pregovoriti. S sinom sta se nazadnje slišala po telefonu 30. decembra pred enim letom, ko je prečkal srbsko mejo. Kasneje sta si še dopisovala, naslednjega dne pa je izvedel, da je pogrešan, piše Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord