R. K. | 24. 3. 2023, 08:45

Aleksandar Vučić v Playboyu: na postelji s skledo sadja poziral kot Dioniz (FOTO)

Profimedia

Fotografije srbskega predsednika za najbolj znano moško revijo so vzbudile veliko pozornosti. Podobno pa je pred leti storil tudi prvak slovenske parlamentarne stranke, ki se je s Playboyevima zajčicama fotografiral za slovensko različico revije. Ali uganete, za koga gre? 

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je leta 2004 pojavil v srbski različici revije Playboy, kjer je v intervjuju z naslovom Urbani radikal odgovoril na 20 vprašanj. K besedilu so bile priložene tudi fotografije, na katerih lahko vidimo Vučića na postelji, oblečenega v belo karirasto srajco. Na eni izmed fotografij, kjer pozira s skledo sadja, pa se zdi skoraj neprepoznaven. Nekateri so menja, da je v mladih letih močno spominjal na štajerskega slavčka Damjana Murka. Se strinjate?

"Gospod Vučić, zaprite si zadrgo"

Skoraj 20 let pozneje se je ta številka revije za moške znašla na dražbi. Celotnega intervjuja s fotografijami, ki so zaokrožile po spletu, sicer ni mogoče prebrati, so pa kljub temu vidni tudi nekateri zanimivi izseki. V enem od njih Vučić pripoveduje zabavno anekdoto, ki se mu je zgodila na nekem službenem potovanju. "Zvezni poslanci smo imeli pravico do letalskih vozovnic, tako da sem pomotoma dobil vozovnico na ime strankarskega kolega Dragana Todorovića."

In nadaljuje, da mu je prijazni gospod ob prijavi poleta dejal: "Super, gospod Vučić, zdaj se bom delal, da vas nisem prepoznal in da ste gospod Todorović. Pridite zdaj še malo bliže, če lahko." Pojasnil je, da je bil ob tem že navdušen, saj je računal, kako bo razkril nekaj o poslovanju podjetja, goljufije, korupcijo. "Ko je moški tiho rekel: 'Gospod Vučić, zaprite si zadrgo.' Najraje bi se vdrl v zemljo! Še naslednje tri dni dni nisem prišel k sebi," je v omenjenem intervjuju pred leti razkril Vučić.

www.kupindo.com/posnetek zaslona

V Playboyu tudi nekdanji slovenski premier

Skoraj pozabljeni intervju izpred dveh desetletij se je zdaj kot "zbirateljski primerek" in "novinarska rariteta" znašel na licitaciji na srbskem spletnem oglasniku Kupindo. Vključno s fotografijami in intervjujem z Vučićem, ko ta še ni bil predsednik, je po avtorjevih besedah v ponudbo vštetih 112 mehko vezanih strani izvoda svetovno znane revije. Avtor oglasa zatrjuje, da gre za "odlično ohranjen primerek", izklicno ceno za izvod pa je postavil pri približno 80 evrih

Bor Dobrin

A Vučić ni edini vidni politik, ki se je pojavil v najbolj znani reviji za moške. V slovenski različici Playboya se je leta 2012 znašel tudi prvak stranke SDS Janez Janša, ki je nekdanjemu novinarju, danes pa uspešnemu pisatelju Tadeju Golobu odgovoril na kar 44 vprašanj. V oči je bodla tudi ena od priloženih fotografij, na kateri eden najbolj prekaljenih slovenskih politikov pozira z dvema Playboyevima zajčicama - ena izmed njiju je Ines Juranovič, ki je v tistem času postala znana tudi po svoji pornografski karieri.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol