R.S. | 4. 7. 2022, 13:10 | Vir: STA

Odločitev je padla: se bodo cene pogonskih goriv na Hrvaškem zvišale?

Profimedia

Znane so nove informacije o cenah pogonskih goriv pri naših sosedih. Kaj jih čaka? 

Cene pogonskih goriv na Hrvaškem bodo ostale enake še naslednja dva tedna, je sporočila hrvaška vlada, ki je odločitev o nadaljnji zamrznitvi cen sprejela na izredni seji.

Profimedia

Vlada je omejila tudi veleprodajne cene goriva, ki ne smejo biti višje od končne maloprodajne cene zunaj avtocest, ter tako zaščitila manjše distributerje.

Trenutne cene

Cena bencina zunaj avtocest bo tudi naslednjih 14 dni znašala 13,50 kune (1,79 evra) za liter, dizla pa 13,08 kune (1,74 evra) za liter. Spremenila se ne bo niti cena pogonskih goriv na avtocestah, kjer cena bencina znaša 14,57 kune (1,93 evra) za liter, dizla pa 14,06 kune (1,87) za liter.

Zadnje ukrepe za zajezitev cen pogonskih goriv je hrvaška vlada sprejela pred dvema tednoma, ko je zamrznila cene na bencinskih postajah zunaj avtocest. Pred štirimi tedni pa je že drugič znižala trošarine in trgovsko maržo na dizelsko in bencinsko gorivo. Prvič je trošarine in trgovsko maržo znižala v začetku marca.

Bobo

Če na Hrvaškem ne bi sprejeli novih ukrepov za zajezitev cen pogonskih goriv, bi cena bencina in dizla jutri po napovedih strokovnjakov znašala najmanj 16 kun (2,12 evra).

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ