1. 12. 2022, 09:52 | Vir: STA

Oglasil se je oče voznika, ki je v Splitu trčil v policista: "Moj sin bi se predal, a se boji maščevanja policije"

Twitter/MUP-RH

Hrvaška policija na širšem območju srednje Dalmacije še vedno išče voznika golfa, ki je v sredo ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa trčil v policista in ga hudo poškodoval.

Hrvaška policija še vedno išče voznika golfa, ki je v sredo ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa trčil v policista in ga hudo poškodoval. Kot smo poročali, gre za 29-letnega Ivana Božića, ki ga policija poskuša najti na širšem območju srednje Dalmacije.

Oglasil se je njegov oče

K temu, naj se preda, je sina pozval tudi oče. "Pozivam svojega sina, naj se preda, to je zanj najpametnejša rešitev," je izjavil oče iskanega Ante Božić. Dodal je, da je bil Ivan že v stiku s sestro in da se bo najverjetneje predal v spremstvu svojega odvetnika.

Pojasnil je, da se boji maščevanja policije. "To je morda največja ovira njegovi predaji. Čeprav je takoj vprašal, kako je nesrečni policist, in se opravičeval, da ga ni videl," je pojasnil.

Obsežna iskalna akcija

Policija je v sredo med obsežno iskalno akcijo nadzirala vse cestne izhode in vhode v Split. Poročali smo, da je ustavljala vsa vozila, zaradi česar so nastajali veliki zastoji v prometu, v mestu pa je zaradi policijske akcije vladalo izredno stanje.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je napovedal, da se policija ne bo ustavila, dokler ne najdejo voznika. Dodal je, da dogodek nosi elemente poskusa težkega uboja ter da so misli vsakega pripadnika hrvaške policije in notranjega ministrstva usmerjene v to, da poškodovani policist ozdravi.

Kaj se je zgodilo?

Do incidenta je prišlo, ko je policist v sredo okoli ene ure ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom hotel zaustaviti avto, ki ga je vozil Božić. Ta je kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se nato odpeljal s kraja nesreče.

Poškodovanega policista so prepeljali v splitski klinični center s hudimi poškodbami več organov, predvsem v prsnem košu. Po zadnjih informacijah je njegovo stanje stabilno in je še vedno pod intenzivnim zdravniškim nadzorom.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ