R. K. | 25. 5. 2023, 19:29

Oglasila se je družina 13-letnega dečka, ki je na beograjski osnovni šoli zagrešil pokol

Profimedia

V sporočilu, ki so ga poslali v javnost, so izrazili globoko obžalovanje.

Tedne po tragediji na na osnovni šoli Vladimirja Ribnikarja v Beogradu, ki je močno pretresla celotno regijo, se je oglasila družina 13-letnega dečka, ki je zagrešil strelski napad in ubil 10 ljudi. Poleg devetih otrok je pod kroglami podlegel tudi šolski varnostnik. V kratekm sporočilu, ki so ga z javnostjo delili prek odvetnika, so njegovo dejanje globoko obžalovali in izrekli sožalje družinam žrtev. 

Profimedia

"Tistega 3. maja je zavladala večna tišina, v kateri vsak dan nemo vpijemo od neozdravljive bolečine in žalosti za vsakim po nedolžnem umrlim otrokom in za Draganom, ki je za otroke skrbel s tako ljubeznijo," so zapisali in dodali: "Globoko in iskreno obžalujemo in vsem družinam izrekamo sožalje zaradi njihove izgube, ki je tudi naša izguba. Večno žalostni," navaja Nova.rs.

V težavah tudi moričeva starša

Policija naj bi uvedla preiskavo tudi proti dečkovi mami, ki ji grozi zaporna kazen do treh let, če  bi ji dokazali, da je sina zanemarjala in zapostavljala. A najvišja kazen bi ji grozila le. če bi ji dokazali, da je grobo zanemarjala svoje dolžnosti pri skrbi in vzgoji mladoletnega otroka. Delovanje 13-letnikove družine bodo zato v preiskavi podrobneje preučili, tudi s pomočjo centra za socialno delo.

Profimedia

Že v začetku preiskave so priprli tudi očeta mladoletnika, ki je pokol zagrešil. Očitajo mu ogrožanje splošne varnosti, sodnik pa je zanj takoj po zaslišanju odredil 30-dnevni pripor. Sumijo ga, da je sina učil streljati ter da orožja, ki ga je imel v lasti in s katerim je 13-letnik napad izvedel, ni hranil na ustezen način. Zaradi kaznivega dejanja, ki mu ga očitajo, mu grozi do 12 let zapora.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.