P.M. | 26. 1. 2023, 12:55

Iranski veleposlanik v Španiji se ni želel rokovati s špansko kraljico (VIDEO)

Profimedia

Letizia je bila ob tem vidno presenečena, nejevoljno je pogledala vstran in se ob tem grenko nasmehnila.

Španski kralj Filip VI. in njegova žena, kraljica Letizia, veljata za enega najbolj priljubljenih kraljevih parov na svetu. Kralj Filip (Felipe, op. a.) se je z neplemkinjo, nekdanjo novinarko Letizio Ortiz, poročil leta 2004. Mnogi so takrat menili, da 31-letna ločena novinarka, ki prihaja iz meščanske družine, ni najboljša izbira za princa in prihodnjega kralja. A ji je uspelo na svojo stran kmalu pridobiti najprej kraljevo družino, zatem pa še špansko javnost.

Profimedia

Na nedavnem sprejemu tujih veleposlanikov v kraljevi palači v Madridu je Letizia, ki je z leti postala prava modna ikona, ob možu pozdravljala visoke državnike. Nasmejana in v duhu vzpostavljanja dobrih diplomatskih odnosov s političnimi predstavniki posameznih držav sta se s Filipom rokovala z vsakim posebej. Nato je k paru pristopil veleposlanik Islamske republike Iran v Madridu Hassan Ghashghavi. Ta se je najprej rokoval s kraljem, pri kraljici pa se je ustavilo. Nekaj spoštljivosti ji je izkazal s hitrim priklonom v mimohodu, a je ob tem ves čas gledal stran in samo švignil mimo nje.

Kot je videti na posnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je bila Letizia ob dogodku sprva malce zmedena, a ji je brž postalo jasno, da rokovanja z iranskim veleposlanikom ne bo deležna. Na njenem obrazu je videti nelagodnost, ki jo je zakrila s pikrim nasmeškom. Iranci se sicer po pravilu z ženskami ne rokujejo, eno od njihovih pravil (v Iranu) je tudi, da te ne smejo neposredno pogledati moškega.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol