J. B. | 8. 12. 2022, 14:55

Ženske krive, da je moškim spodletelo: poglejte, zakaj so Nemci za neuspeh okrivili žene in dekleta nogometašev

Profimedia

Nemška nogometna reprezentanca jih je na svetovnem prvenstvu vnovič dobila po glavi. Toda medtem ko navijači krivijo predvsem selektorja in igralce, je zveza krivca našla drugje.

Še drugič zapored so Nemci svetovno prvenstvo v nogometu zapustili sklonjenih glav. In predvsem že po skupinskem delu tekmovanja. Opekli so se v Rusiji, tudi v Katarju pa ni bilo nič boljše. Nemčija je izpadla po treh tekmah, čeprav so vsi pričakovali, da bo imela v skupini s Španijo, Južno Korejo in Kostariko bolj ali manj lahko delo za preboj v izločilne boje.

Alarm dve leti pred domačim evropskim prvenstvom

Polom vsega dve leti pred evropskim prvenstvom na domačih tleh je v Nemčiji prižgal alarm in tamkajšnji nogometni veljaki že nekaj dni razpredajo o tem, kaj je šlo narobe, zakaj je šlo narobe in predvsem kdo je kriv za vse to. Številni so prepričani, da bi v prvi vrsti davek moral plačati selektor Hansi Flick, toda nekateri najvidnejši predstavniki nogometne zveze krivca vidijo drugje. V ženah in dekletih nogometašev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Destination (@ellen_destination)

Kar gre možakarjem v kravatah najbolj v nos, je dejstvo, da so se po tekmi s Španijo reprezentantom v luksuznem letovišču Zulal Wellness Resort pridružile tudi njihove srčne izbranke. Z nogometaši so lahko ostale dve noči, nakar so morale letovišče zapustiti. Toda kritiki poudarjajo, da so se prav v teh dveh nočeh dogajale stvari, ki so slabo vplivale na reprezentante in njihovo pozornost preusmerile stran od najpomembnejše stvari - nogometa.

Selektor ostaja, odšel je legendarni Bierhoff

Selektor Flick se s tem menda ne strinja, toda veljaki iz nogometne zveze imajo po poročanju Bilda tudi podporo v nekaterih nogometaših, ki jim poteza ni bila po godu. Medtem ko je Flick ne glede na vse dobil podporo nadrejenih in ostaja selektor, je nemško zvezo že zapustil legendarni Oliver Bierhoff, ki je opravljal naloge tehničnega direktorja reprezentance.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord