K. Ž. | 27. 9. 2023, 09:28

Nepredstavljivo: objavili navodila, kako naj se na Oktoberfestu obnašajo pripadniki LGBTQ+ skupnosti

Profimedia

Navodila so objavili z namenom, da se na festivalu izognejo nepotrebnim težavam ter nasilju.

Ni osebe, ki ne bi vedela za nemški Oktoberfest, ki se odvija v Münchnu in vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. A čeprav običajno največ polemike povzroči napihnjena cena piva, pa je letos za osuplost poskrbela neuradna spletna stran Oktoberfesta. Na tej so namreč objavljena pravila, kako se morajo obnašati pripadniki LGBTQ+ skupnosti, poroča avstrijski portal oe24.

A več kot očitno to ni prvič, ko so na spletni strani Oktoberfestportal objavili natančna navodila, kako naj se homoseksualci obnašajo na festivalu. Tako jim svetujejo, naj se raje držijo nazaj, na vprašanje, ali se smejo spogledovati, pa so zapisali: "Običajno velja, da so homoseksualci na festivalu bolj zadržani. Ni vsak obiskovalec tako strpen, da bo brez težav sprejel homoseksualni par."

Odgovor na vprašanje, ali je spogledovanje prepovedano, pa so dejali: "Ne, tako grozno ni. Vseeno velja določena zadržanost med homoseksualnimi pari. Niso vsi obiskovalci tako razumevajoči za takšen slog življenja. Bodite pozorni, če ljudje slučajno govorijo o vas. Šotor prav tako ni pravi prostor, da ljudem razlagate o strpnosti in enakopravnosti."

Besedilo obstaja že več let

Besedilo na omenjeni spletni strani sicer obstaja že vrsto let. Kljub negodovanju ljudi in množičnih debatah o neprimernosti besedila ta še vedno ostaja na spletu.

Odgovorni za spletno stran so sicer dejali, da so slišali, da njihovo besedilo dviguje veliko prahu: "Veseli smo vseh debat, ki jih sproži naša spletna revija. Še posebej, če pri tem prisostvuje tudi LGBTQ+ skupnost. Tako mora biti! Živahna razprava z nasprotujočimi si mnenji je osnova raznolike družbe!"

Obenem so dodali, da le delno razumejo kritiko, saj so besedilo pravzaprav napisali pripadniki LGBTQ+ skupnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol