R.S. | 12. 6. 2023, 09:36

Zdravstvena opozorila odslej tudi na toaletnem papirju in spodnjem perilu

Profimedia

Opozorila smo navajeni videti na embalaži tobačnih izdelkov. Zdaj pa je očitno napočil čas za novosti ...

Na toaletnem papirju in spodnjem perilu bodo morda kmalu opozorila o simptomih raka. Novost bodo sprva uvedli v Veliki Britaniji, kjer se Angleška državna zdravstvena služba (NHS) že pogovarja s proizvajalci spodnjega perila in toaletnega papirja, da bi pomagali pri ozaveščanju raka materničnega vratu, črevesja in drugih vrstah raka. 

Med trgovskimi verigami, s katerimi potekajo prvi pogovori, je Tesco, poroča Sunday Times. S to potezo nameravajo izboljšati odstotek zgodnjega odkrivanja raka, saj ga tako lažje zdravijo, možnosti za preživetje pa so veliko večje. 

Profimedia

Toaletni papir je lahko škodljiv za zdravje

Znanstveniki so nedavno delili rezultate nove študije o sestavi toaletnega papirja. Prišli so do zaključka, da lahko toaletni papir vsebuje strupene kemikalije, ki so bile v preteklosti že povezane z nekaterimi vrstami raka in celo z nizkim številom spermijev, poroča New York Post.

Strupene kemikalije so bile odkrite tudi v številnih priljubljenih izdelkih - kozmetiki, ponvah za kuhanje, oblačilih in celo otroških izdelkih. V ZDA so posledično sledile tožbe proti podjetju, ki proizvaja perilo znamke Thinx. To perilo naj bi vsebovalo kemikalije, ki bi lahko povzročile raka, kar naj bi ogrožalo zdravje uporabnic.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol