11. 10. 2023, 08:00 | Vir: STA

Orkan Lidia zajel zahodno obalo Mehike

Profimedia

Zahodno obalo Mehike je v torek zvečer dosegel orkan Lidia, ki je zahteval tudi smrtno žrtev. Orkan 4. stopnje z vetrom, ki je pihal do 220 kilometrov na uro, je nato oslabel, je sporočil ameriški nacionalni center za orkane (NHC).

Orkan je kopno dosegel v bližini letoviškega mesta Puerto Vallarta. Njegova moč se je nato zmanjšala, pomika pa se proti vzhodu z vetrovi, ki pihajo do 165 kilometrov na uro, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila mehiška meteorološka služba.

Drevo ubilo moškega v avtomobilu

Pristojne službe so izdale opozorilo zaradi obilnih padavin ter do devet metrov visokih valov in močnih sunkov vetra v zveznih državah Colima, Jalisco in Nayarit.

Orkan Lidia je zahteval smrtno žrtev v kraju Punta de Mita v zvezni državi Nayarit, kjer je padlo drevo ubilo moškega v avtomobilu, so poročali mehiški mediji.

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez je prebivalce prizadetih območij pozval, naj ostanejo v svojih domovih. Poudaril je tudi, da so v pomoč prebivalstvu napotili skoraj 6000 vojakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol