R. K. | 3. 3. 2023, 12:18

Grozljivka na letalu: potniki z glavo udarjali v strop, po zraku letel dojenček, na krovu tudi slavni igralec Matthew McConaughey

Profimedia

Potniki so molili in jokali, medtem ko so se oprijemali drug drugega in se pripravljali na najhujše.

Potnike na letalu nemškega prevoznika Lufthansa, ki je v sredo zvečer letelo iz ZDA v Nemčijo, so se bali za svoja življenja, ko je letalo zajela huda turbulenca. Zaradi močnih sunkov vetra je v bolnišnici pristalo sedem potnikov. Na letalu, ki je letelo iz Austina v Frankfurt, sta bila tudi hollywoodski zvezdnik Matthew McConaughey in njegova soproga.

Turbulenci, ki se je na Lufthansinem letu 469 pojavila že 90 minut po vzletu, se niso mogli izogniti niti najbolj izkušeni piloti. Letalo je moralo nazadnje zaradi močnih sunkov vetra zasilno pristati na letališču Dulles v Virginiji. 

Profimedia

McConaugheyjeva žena opisala dogajanje

Med tresenjem je začelo potnike na sedežih silovito premetavati, po zraku je letela hrana, stvari so začele padati s svojih mest. Med silovitim poskakovanjem na sedežih so potniki z glavami udarjali v prtljažne prostore, zaradi česar jih je sedem po pristanku potrebovalo zdravniško pomoč, poroča CBS.

Na letalu je bilo 172 potnikov in 12 članov posadke, med potniki pa je bil tudi slavni igralec Matthew McConaughey z ženo Camilo, ki je na Instagramu objavila posnetek iz notranjosti letala, na katerem je videti raztreseno hrano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey)

Ob posnetku je zapisala, da je letalo padlo več kot 1.200 metrov in dodala, da so med dogajanjem stvari letele na vse strani. "Hvala bogu so bili vsi varni in v redu," je zaključila.

Iz posteljice vrglo dojenčka

Oglasilo se je tudi nekaj drugih potnikov, ki so bili na Lufthansinem letu za Frankfurt. Georgiy Nazaruk je dejal da je med letom mislil, da bo umrl. "Vsi so bili tiho, vse je bilo razmetano, naokrog je bilo razmetane veliko hrane ... bilo je res zelo divje," je povedal za CBS

Študentki Samanthi Pinto pa je v spominu ostal grozljiv prizor dojenčka, ki je poletel iz svoje posteljice, njegova mama pa je iztegnila roko, da bi ga ujela v zraku. Ljudje so molili in jokali, medtem ko so se oprijemali drug drugega in se pripravljali na najhujše, kar bi lahko sledilo, je povedala za Washington Post.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol