Uredništvo | 30. 6. 2023, 10:33

Kakšen luksuz: v Savudriji slavnostno odprli 100 milijonov vreden turistični resort, v katerem bo kuhala tudi Ana Roš (FOTO)

Booking

Odprl se je težko pričakovani Petram Resort & Residences, ki velja za največjo letošnjo investicijo v hrvaški turizem.

V hrvaški Savudriji, priljubljeni počitniški destinaciji marsikaterega Slovenca, so včeraj odprli največjo letošnjo investicijo v hrvaški turizem: težko pričakovani resort Petram Resort & Residences v lasti MK Group (pod isto podjetje spada tudi hotel Kempinski v Portorožu) in Aleksandar Group, vreden okoli 100 milijonov evrov.

Booking

Po poročanju portala Jutarnji.hr kompleks sestavljajo apart-hotel s štirimi zvezdicami s 179 namestitvenimi enotami, 55 luksuznih vil s petimi zvezdicami in tri stanovanjske zgradbe z 18 apartmaji, za arhitekturo in dizajn pa je poskrbel zagrebški studio Lad 1 z Majo Bručić na čelu.

Koncept resorta je nekoliko drugačen od drugih na hrvaškem trgu, kar 60 odstotkov vil in apartmajev v njem je namreč že prodanih zasebnikom iz Hrvaške, Srbije, Slovenije, Nemčije, Italije in drugih držav. Tak koncept upravljanja turističnih krajev je pogost v Črni gori in Srbiji.

Cene kvadratnega metra vil, velikih tudi do 400 kvadratnih metrov, se začnejo pri 5.500 evrih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

Kot smo že poročali, je luksuzna posebnost hotela Petram med drugim ta, da se na strehi razprostira kar 105 metrov dolg "infinity pool" (v prevodu neskončen bazen), ki omogoča pogled vse do Pirana in Portoroža. To je največji tovrstni bazen v Evropi in drugi največji na svetu: na prvem mestu je "infinity" bazen na krovu hotela Marina Bay v Singapurju.

Booking

Poleg tega boste na strehi našli tudi luksuzni velnes s pogledom na morje, fitnes in ekskluzivno restavracijo, kjer bo kmalu kuhala naša vrhunska chefinja Ana Roš.

Booking

Po družabnih omrežjih sodeč so se otvoritve novega resorta udeležili številni znani obrazi, pela sta jim Nina Badrić in Željko Joksimović, večer pa je zaokrožil veličasten ognjemet.

Instagram/petramresort, kolaž
Booking

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol