R.S. | 22. 6. 2023, 15:40

Izgubljena podmornica: kisika je zmanjkalo, vendar so reševalci še vedno optimistični

Profimedia

Usoda petih ljudi, ki so v nedeljo izginili v Atlantskem oceanu, je še vedno neznana. 

Ameriška obalna straža meni, da še vedno obstaja upanje, da najdejo pet ljudi, ki so ujeti v pogrešani podmornici Titan - čeprav naj bi kisika že zmanjkalo. Podmornica naj bi imela 96-urno zalogo kisika, ki se je začela porabljati približno ob 6. uri zjutraj v nedeljo. 

John Mauger iz ameriške obalne straže je dejal, da zaradi ugodnih vremenskih razmer še vedno ostaja upanje, da pogrešane najdejo žive. Soustanovitelj podjetja, ki je organiziralo potovanje trdi, da imajo reševalci "več časa kot si mislimo," poroča Daily Mail. 

Svet moli za čudež 

Reševalci so ocenili, da se bo oskrba s kisikom končala danes ob 12.08 po srednjeevropskem času (8.08 po našem času). Iz globin Atlantika je bilo v preteklih dneh v 30-minutnih intervalih mogoče slišati udarce - morda so jih povzročili pogrešani moški, ki so udarili ob bok podmornice, vendar to še ni potrjeno. 

Profimedia

Spomnimo ...

Pred štirimi dnevi je v Atlantskem oceanu približno uro in 45 minut po potopu izginila podmornica Titan, s katero zasebna podjetja turiste vodijo na ogled razbitin Titanika. Cena za potop do razbitine, ki traja približno osem ur, je okoli 230.000 evrov. Na krovu je pet ljudi. Eden od pogrešanih je tudi britanski poslovnež, milijarder in pustolovec Hamish Harding, znan po ljubezni do adrenalinskih podvigov.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol