17. 5. 2023, 11:24 | Vir: STA

Podtaknjene bombe na beograjskih šolah? Pouk je prekinjen

Profimedia

Več kot sto osnovnih in srednjih šol v srbski prestolnici je davi prejelo elektronska sporočila z grožnjami o domnevno podtaknjenih bombah.

Po nedavnem množičnem smrtonosnem strelskem napadu v beograjski osnovni šoli je to znova vzbudilo zaskrbljenost javnosti. Policija pregleduje šole, pouk so prekinili, poročajo lokalni mediji. Z ministrstva za izobraževanje so sporočili, da je opozorila o domnevno podtaknjenih bombah prejelo 78 osnovnih in 37 srednjih šol. Učence in učitelje so evakuirali, policija pa pregleduje šole.

Profimedia

Z ministrstva so še sporočili, da so zaradi varnosti učencev in učiteljev pouk v prvi izmeni prekinili, dokler policija ne bo končala preverjanja resničnosti sporočil. V nekaterih šolah so preverjanje že končali, tako da v njih pouk nadaljujejo. Šole bodo učence in njihove starše obvestile, kdaj bodo lahko nadaljevali pouk. V nekaterih šolah so se že odločili za pouk na daljavo.

V Srbiji in drugih balkanskih državah so v zadnjem letu večkrat poročali o lažnih bombnih opozorilih, do današnjih v Beogradu pa prihaja v času, ko so v Srbiji po dveh smrtonosnih napadih v začetku meseca razmere še posebej napete. V napadu 3. maja je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu ubil devet učencev in varnostnika. Dan kasneje pa je 21-letnik v treh vaseh blizu Mladenovca ubil osem ljudi, večinoma mladih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol