22. 5. 2022, 11:38

Poglejte, kaj Rusi počnejo s tujimi podjetji: genialno?

Profimedia

Številne zahodne blagovne znamke so sporočile, da nameravajo zapustiti trg in se izogniti povezavam z obsežno rusko vojaško kampanjo v sosednji Ukrajini. Kako so se Rusi znašli v nastali situaciji?

Tukaj je nekaj novih imen, ki so se pojavila. Štiri svetovne računovodske in svetovalne družbe so pretrgale vezi z Rusijo. V treh primerih je bila ruska enota že preimenovana.

PricewaterhouseCoopers LLP je dejal, da se bo naslednik njegove ruske podružnice imenoval Technologies of Trust. "Čeprav lahko traja leta, da se vzpostavi zaupanje in razvije ugled, jih je mogoče spodkopati čez noč," pravijo pri Technologies of Trust.

Nekdanja ruska enota EI je bila ponovno zagnana kot Center za revizijske tehnologije in rešitve – revizijske storitve, piše na njeni spletni strani.

KPMG je marca napovedal, da bo njenih 4500 partnerjev in osebja v Rusiji in Belorusiji zapustilo mrežo KPMG.

Odvetniške pisarne in zavarovalnice

Zavarovalnica Zurich Insurance (ZURN.S) je 20. maja sporočila, da se je dogovorila za prodajo svojega poslovanja v Rusiji članom lokalne ekipe, ki bo delovala pod drugo blagovno znamko, a novega imena ni razkrila.

Ruska enota odvetniške pisarne Brian Cave Leighton Peisner je 6. aprila ponovno zagnala rusko vodstvo kot ALUMNI partnerje.

Nepremičnine

Komercialni nepremičninski velikan CBRE je zapustil Rusijo in prekinil svoje partnerstvo z dvema tam povezanima podjetjema.

Nekdanja ruska enota CBRE je dejala, da bodo delo prevzeli obstoječi menedžerji, ki bodo delovali kot CORE: KSP.

Znano korporacijo hitre prehrane McDonald's je zamenjal Stric Vanya. Jasno je, da je prenova blagovne znamke od ruskih oblikovalcev zahtevala "veliko truda".

Avtomobili

Francoski proizvajalec avtomobilov Renault bo prodal svoj večinski delež v avtomobilskem proizvajalcu AvtoVAZ ruskemu znanstvenemu inštitutu, menda za samo en rubelj, s šestletno možnostjo, da ga odkupi nazaj, kar pusti odprta vrata za vračilo.

Tovarna Renault Russia v Moskvi bo prenehala proizvajati vozila in se bo preimenovala v moskovsko tovarno avtomobilov Moskvich, s čimer bo oživila znamko Moskvich, ki se je nazadnje pojavila na novih ruskih avtomobilih pred dvema desetletjema.

Oblačila

Poljsko maloprodajno podjetje LPP je 19. maja sporočilo, da se je odločilo prodati svoje rusko podjetje RE Trading kitajskemu konzorciju, "brez kakršnih koli pravic do uporabe trgovskih imen in blagovnih znamk oblačil blagovnih znamk v lasti LPP."

Tiskovna agencija TASS je poročala, da bodo prejšnje oznake postopoma zamenjali novi logotipi. Slike na družbenih omrežjih 20. maja so pokazale, da ena od trgovin LPP Sinsai že prikazuje novo blagovno znamko – Sin.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord