T. R. K. | 13. 3. 2024, 15:06

Policijska racija v pogrebnem zavodu: zasegli človeški pepel in odkrili 35 neidentificiranih trupel

Profimedia

Policija preiskuje pogrebni zavod zaradi "zaskrbljenosti glede oskrbe pokojnikov". Odkrili so namreč trupla 35 ljudi in domnevni pepel številnih drugih.

Policija je v okviru preiskave pogrebnega podjetja v Hullu v Angliji našla 35 neidentificiranih trupel in določeno količino po njihovem mnenju človeškega pepela.

V torek so policisti v kraju Humberside sporočili, da so posmrtne ostanke odstranili iz pogrebnega podjetja Legacy Independent Funeral Directors na Hessle Road v Hullu in jih prepeljali v mestno mrtvašnico.

Zaradi suma preprečitve zakonitega in dostojnega pogreba, goljufije z lažnim predstavljanjem in goljufije zlorabe položaja sta bila aretirana 46-letni moški in 23-letna ženska. Naknadno sta bila sicer z varščino izpuščena.

Pomočnik glavnega policijskega inšpektorja Thom Mcloughlin je v torek na novinarski konferenci povedal: "Zdaj smo odkrili skupno 35 pokojnikov, ki smo jih spoštljivo prepeljali v mrtvašnico v Hullu, kjer potekajo tudi uradni postopki identifikacije. Poleg tega smo našli tudi nekaj ostankov pepela, za katerega domnevamo, da je človeški. Trenutno previdno zbiramo ves ta pepel in ga odvažamo v mrtvašnico."

Na kraju je bilo opaziti veliko število policistov, vključno s kriminalisti v belih zaščitnih oblekah in enoto za pomorsko zaščito.

Policija prejela 350 zaskrbljenih klicev

Policija je sicer v nedeljo sporočila, da so na posebno telefonsko linijo, na katero lahko pokličejo predstavniki javnosti, prejeli več kot 350 zaskrbljenih klicev.

McLoughlin je v nedeljo dejal: "Vsak klic, ki ga sprejmemo, se skrbno obravnava in ga previdno oceni strokovna ekipa, da bi zagotovili, da temeljito razumemo okoliščine vsake družine. Z vsakim od vas se bomo povezali takoj, ko bo mogoče. Zagotavljam vam, da osebje in policisti delujejo 24 ur na dan, da bi obravnavali poizvedbe brez primere, ki so nastale zaradi tega dogodka."

Ob tem je dodal: "Prizadetim družinam še naprej pomagajo uradniki za zvezo z družinami, saj se zavedamo, da je to za vse vpletene izredno hudo obdobje. Ti uradniki tesno sodelujejo tudi z našimi partnerji, da bi družinam zagotovili najprimernejšo oskrbo in podporo glede na njihove osebne okoliščine, medtem ko se naša preiskava nadaljuje."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol