T. R. K. | 26. 3. 2024, 14:37

Grozljive podobe in pretresljivi posnetki, ki budijo boleče spomine: tako (in še huje) je bilo lani tudi v Sloveniji (VIDEO)

Twitter/Kevin de la fuente.

Iz bolivijske prestolnice La Paz prihajajo dramatični posnetki poplav ...

Se še spominjate naravne katastrofe, ki je našo državo prizadela lani avgusta? Kako bi sploh lahko pozabili ... To so bile najhujše poplave v zgodovini Slovenije! Tokrat šokantni posnetki moči narave in uničujočih poplav prihajajo iz bolivijske prestolnice La Paz. Mesto je zajelo močno deževje in voda je prestopila bregove rek. 

Na posnetkih lahko vidimo, kako moški beži pred valom, ki ga nato podre. Lokalni mediji so ob tem poročali, da je utrpel lažje poškodbe. V drugem videoposnetku je videno, kako voda preliva bregove rek in poplavlja sosesko El Alto, medtem ko mestni delavec stoji na robu pločnika in poskuša preusmeriti promet.

Veliki valovi so preplavili tudi avtomobile in udarili po stenah stavb. Vidimo lahko tudi šokantni prizor, ko otroka skoraj odnese voda. Na srečo ga je odrasli osebi uspelo rešiti.

Vlada razglasila izredne razmere

Zaradi močnega deževja sta se dvignili gladini rek Huaynajahuira in La Paz, nato pa so bile poplavljene nižje ležeče soseske in posledično je tamkajšnja vlada razglasila izredne razmere. O smrtnih žrtvah za zdaj niso poročali.

V Unicefovem poročilu o poplavah v Boliviji, ki je bilo objavljeno v torek, je navedeno, da so se ob začetku deževnega obdobja novembra lani prelile reke in sprožili zemeljski plazovi, zaradi katerih je bil razseljen 82.201 človek. Nacionalna meteorološka in hidrološka služba je izdala opozorilo pred poplavami do konca marca.

Meteorologi predvidevajo, da se bo naravni pojav El Nino - Suthern Oscilliation podaljšal v april in maj. Tudi občina Cobija, ki leži na meji z Brazilijo, se je minuli teden sicer soočila s poplavami, ko je reka Acre občino s skoraj 80.000 prebivalci preplavila z vodo. Domove je moralo začasno zapustiti vsaj 2.000 družin.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol