K. Ž. | 6. 2. 2024, 18:43

Skupina mladostnikov v javno stranišče zvlekla 13-letnico in jo pred očmi njenega fanta spolno zlorabila

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Sedem mladostnikov je 13-letnico zvleklo v javno stranišče in jo spolno zlorabilo. 

Italijo je nedavno pretresel primer grozljivega skupinskega posilstva, v katerem je bila žrtev komaj 13-letno dekle. Po poročanju portala DailyMail, je dekle rotilo napadalce, naj jo izpustijo. Skupina migrantov iz Egipta je namreč dekle zvleklo v javno stranišče v mestu Catania na Siciliji in jo spolno zlorabila. Kljub moledovanju sta jo dva mladoletna fanta pol ure brutalno posiljevala, medtem ko naj bi preostali fantje držali njenega 17-letnega fanta in ga prisilili gledati prizor.

Vseh sedem osumljencev je v Italijo prispelo nezakonito, vendar jim je bilo odobreno dovoljenje za začasno bivanje, saj italijanska zakonodaja ne dovoljuje izgona mladoletnikov.

Profimedia

Ogorčenje v samem političnem vrhu

Novica o gnusnem napadu je v samem političnem vrhu dvignila veliko prahu. Podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini je nemudoma pozval h kemični kastraciji storilcev, premierka Giorga Meloni pa je obljubila, da bo pravici zadoščeno.

Policija je vpleteno skupino fantov že aretirala, saj je DNK analiza potrdila, da je dekle spolno zlorabil vsaj en mladoletnik. Prav tako je bil najstarejši v skupini tako ogorčen nad dejanjem, da je oblastem vse priznal. Najmanj dvema vpletenima oblasti očitajo nadlegovanje in posilstvo najstnice. Prav tako pa so oblasti pridržale 17-letnika, ki je bil priča zločinu.

Grozljiv incident je v javnosti sprožil nov spor glede italijanske politike priseljevanja. V Italiji so namreč lani v primerjavi z letom 2022 zabeležili 50-odstotno povečanje prihodov nezakonitih migrantov.

Profimedia

Nekateri posamezniki pa so po spolnem napadu stopili v bran storilcem. Škof Luigi Renna je posvaril javnost pred profiliranjem migrantov za vsa kazniva dejanja: "Zločin, ki so ga zagrešili ti mladi priseljenci, nas ne sme voditi k posploševanju, saj vsi vemo, da niso vsi priseljenci nasilni, tako kot niso vsi mladi Italijani nasilni."

Obenem so se oglasili tudi delavci, ki so poznali starejša najstnika, vpletena v incident. Kot so povedali italijanskim medijem, sta se fanta v času napada trudila vključiti v italijansko družbo in poskušala dobiti dovoljenja za delo. "Nismo imeli razloga, da bi sumili, da bi storila nekaj takšnega," so še dejali.

Vseeno pa je več ogorčenih uradnikov pozvalo vlado k zatiranju nezakonitega priseljevanja, medtem ko so drugi s prstom pokazali na vlado.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol