R.S. | 27. 9. 2022, 10:01

Poteza kraljeve družine dviguje prah: je nov kraljevi simbol plagiat?

Fotomontaža/Profimedia

V Veliki Britaniji bodo morali zaradi smrti kraljice Elizabete II. spremeniti podobe denarja, znamk in pa tudi monograma. Ta postaja čedalje bolj kontroverzen ...

Britanci so razkrili nov monogram kralja Karla III., ki se bo pojavil na vladnih zgradbah, državnih dokumentih in poštnih nabiralnikih. Monogram bo v naslednjih mesecih in letih dodan različnim javnim uradom in časopisom. 

Kaj sestavlja monogram?

Monogram prikazuje začetnico njegovega veličanstva - C - prepleteno s črko R, ki stoji za ime Rex, kar je latinsko ime za kralja. Rimska številka III je znotraj črke R, vsa v zlati barvi, kar simbolizira Karla III. Nad črkama se nahaja škotska krona. 

Profimedia

Oboževalci kraljeve družine so opazili nesporno podrobnost med kraljevim monogramom in logotipom španskega nogometnega kluba Real Madrid. Pod podobo monograma so se usuli številni komentarji, kot je "Zakaj je videti kot logotip Real Madrida?" Podrobnosti med monogramom kralja in logotipom Reala Madrida je veliko. Oba imata rdečo krono, črko C, v obeh pa prevladuje rumena barva. 

Fotomontaža/Profimedia

Kraljeva družina podobnosti s španskim nogometnim klubom še ni komentirala. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec