A. B. | 19. 9. 2022, 14:31

Zgodba bralke: potniki na londonskem letališču so za trenutek popolnoma otrpnili

K. L./profimedia/fotomontaža

Celotno Združeno kraljestvo je danes zaznamoval pogreb kraljice Elizabete ll.. Za več kot deset minut se je ustavil tudi potniški promet. Kaj se je zgodilo na letališču v središču mesta?

Pogreb pokojne monarhinje Elizabete ll. se po več urah sprevodov bliža h koncu. Tudi na letališču Gatwick so se v čast kraljici poklonili z minuto tišine. O tem nas je obvestila bralka našega portala, ki nam je zaupala: "Izjemno glasno so po zvočnikih na letališču že deset minut pred minuto tišine razglasili, da se bo ta zgodila."

So tišino spoštovali vsi?

Študentka, ki je na svoj polet v Italijo čakala na londonskem letališču, je povedala, da so določeni potniki pogreb kraljice spremljali na TV-zaslonih, ki so tam dostopni. Čakali so in vidno navdušeno spremljali procesijo, ki je trajala že nekaj ur. 

Da bi zagotovili tišino v času dvominutnega molka v Londonu, je letališče Heathrow za 30 minut ustavilo vse pristanke in vzlete. 

Povedala nam je, da so na letališču monarhinji namenili tudi dve minuti tišine, kar so preko zvočnikov povedali že deset minut pred izvedbo. "Vsi so jo upoštevali, prav vsi, le eden izmed dojenčkov je med tem zajokal (nasmeh)." Ob tem je pripomnila, da so bile ulice Eastbourna popolnoma prazne. 

Na letališču Gatwick so si potniki ogledali kraljičin zadnji sprevod.

Na letališču Gatwick so si potniki ogledali kraljičin zadnji sprevod.

K. L.

Na letališču se skriva posebna znamenitost

Delo, ki je veliko kot dvonadstropni avtobus, je ustvarila umetnica Helen Marshall in prikazuje kraljico Elizabeto II. v času njenega kronanja leta 1953 in ob njenem diamantnem jubileju leta 2012.

Fotografije, ki sestavljajo večjo sliko, so poslali gledalci in poslušalci BBC. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec