1. 6. 2022, 10:33

Potniki zaman čakali na vlak – kje se je obiral sprevodnik?

Profimedia

Pripetljaj je še posebej nenavaden, saj na vozni red vlakov ne vplivajo gneče na cestah.

Gospa iz Šibenika je tako kot vsak običajni delavnik želela priti z vlakom iz Šibenika do Splita, a ji to iz bizarnega razloga ni uspelo. Zdaj so se hrvaški mediji na široko razpisali o tem primeru.

Redna potnica linije Šibenik-Perković-Split je v torek na prvi vlak stopila že ob 4.47 zjutraj, da bi pravočasno prišla na delo v Split, a je skupaj s še eno potnico tam tudi ostala. Razlog? Hrvaške železnice so sporočile, da vlak ni mogel kreniti s postaje, ker "posadka ni bila popolna". Zakaj? Hrvaški mediji kot neuradni razlog navajajo, da je nekdo slabo sestavil urnik železniških delavcev, a dejstvo je, da sprevodnik ni prišel na svoje delovno mesto.

Kot je še povedala potnica, je na tej liniji običajno največ osem potnikov, čeprav gre za najhitrejšo povezavo javnega prometa med Šibenikom in Splitom. Na cilj namreč običajno prispe pravočasno za vse, ki svoj delavnik začnejo ob sedmi uri zjutraj.

In razplet?

Ko so pri Hrvaških železnicah ugotovili, da sprevodnika ne bo in vlak ne bo krenil na pot, se je prometnica obema potnicama opravičila ter ponudila prevoz z naslednjim vlakom. Ali je delodajalec gospe opravičil zamudo in ali je druga potnica, sicer študentka, dobila možnost opravljati izpit v drugem terminu, pa ni znano.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.