8. 4. 2024, 10:26 | Vir: STA

Mladoletni sin poveljnika policije sodeloval v grozljivem fizičnem napadu (žrtev je v smrtni nevarnosti)

Hrvoje Jelavič/PIXSELL/BOBO

Vodja policije je zaradi kaznivega dejanja svojega otroka že sprejel vso odgovornost.

Vodja splitske policije Slobodan Marendić je v nedeljo odstopil s položaja, potem ko je bil v fizičnem obračunu, v katerega je bil vpleten njegov mladoletni sin, hudo poškodovan 23-letni moški. Mladeniča je napadlo pet oseb, njegovo zdravstveno stanje pa je še vedno kritično.

Profimedia

Sum povzročitve posebno hudih poškodb

Fizični obračun se je zgodil v noči s petka na soboto pred enim od nočnih klubov v Splitu. Policija je po končani preiskavi sporočila, da je pet oseb v soboto okoli 3.30 po krajšem verbalnem sporu fizično napadlo 23-letnika ter ga pri tem huje poškodovalo. Mladeniča, ki ima med drugim hude poškodbe glave, so prepeljali v bolnišnici in je po pisanju hrvaških medijev še vedno v življenjski nevarnosti.

Peterico sumijo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za kar jim grozi od enega leta do osem let zapora.

Profimedia

Zasebne okoliščine nezdružljive s funkcijo

Poveljnik splitsko-dalmatinske policijske uprave Slobodan Marendić je odstopil s položaja v nedeljo zjutraj. Pojasnil je, da so zasebne okoliščine, v katerih se je znašel kot oče, nezdružljive z njegovo profesionalno vlogo poveljnika policijske uprave. Pri tem je poudaril, da so zaradi vpletenosti njegovega sina v napad kriminalistično preiskavo prevzeli policijski uslužbenci druge policijske uprave.

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je v nedeljo sprejel njegov odstop.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol