Uredništvo | 4. 10. 2023, 08:20

Ognjeni zublji zajeli veliko podjetje: "Občane pozivamo, da zaprejo okna in ne hodijo ven!" (FOTO+VIDEO)

Facebook/posnetek zaslona

Glede na obsežnost požara se gasilci bojijo, da bo gašenje trajalo več dni. 

Danes ponoči je v Osijeku je zagorelo podjetje Drava international. Sprva je zagorelo v skladišču plastike, pozneje pa se je požar razširil še na druge objekte. 

Vodja štaba civilne zaščite, podžupan Osijeka Dragan Vulin, je za hrvaške medije povedal, da požar še vedno ni pod nadzorom, pri gašenju pa sodelujejo vsa prostovoljna gasilska društva z območja mesta, skupaj z Javno gasilsko enoto Osijek.

Gasilci so obvestilo o požaru prejeli približno 40 minut po polnoči, na terenu pa so vse razpoložljive gasilske enote, ki se trudijo preprečiti širjenje požara. Zaradi obsežnosti požara se bojijo, da bo gašenje trajalo nekaj dni. 

Podžupan mesta je meščane pozval, naj zaradi ogromne količine plinov ostanejo doma. "Meritev za zdaj še ni, a glede na ogromne količine dima in plinov občane pozivamo, da zaprejo okna in ne hodijo ven zaradi možnih škodljivih učinkov plinov zaradi sežiganja plastike," je povedal podžupan Vulin.

Po zadnjih podatkih je na terenu še vedno večje število gasilcev, poškodovanih za zdaj ni, objekt je zaprt, zaposleni pa so evakuirani, navaja Dnevnik.hr. 

Velika obsežnost požara

Vulin je po celonočni bitki povedal, da gre za požar neverjetnih razsežnosti in da se je danes zjutraj razširil še na proizvodni obrat podjetja. Na terenu sta gasilski enoti Osijek in Beli Manastir, pomaga pa še 21 prostovoljnih gasilskih društev z območja Osijeka in okolice.

Zaradi obsežnosti požara je Vulin pozval vse državljane Osijeka in okolice, naj se čim manj zadržujejo na prostem. Razmere sicer niso tako alarmantne, da ne bi smeli ven, vendar pa naj bodo pozorni tisti, ki imajo težave z dihali, vsi pa naj zaprejo okna v svojih stavbah, zaradi škodljivih plinov. 

"Veter za zdaj še ne nosi dima proti Osijeku, vsekakor pa bodite previdni," je dejal Vulin, ob tem pa poudaril, da požar še vedno ni pod nadzorom, a glede na vse angažirane gasilske enote verjame, da bo zelo kmalu lokaliziran. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol