27. 6. 2022, 11:29

Prebivalci TEGA evropskega mesta vozovnice za avtobus kupovali s počepi

Twitter/Gidi_Traffic/Profimedia/fotomontaža

Posebnega projekta so se lotili na pobudo organizatorjev največjega športnega dogodka v državi, s čimer so potnike spodbudili, da so skupaj opravili več kot milijon počepov. Bi si želeli kaj podobnega tudi pri nas?

V mestu Cluj-Napoca v Romuniji, ki je drugo največje mesto v državi, so se nedavno lotili posebnega projekta, v sklopu katerega so lahko potniki javnega mestnega prevoza prejeli brezplačno vozovnico, če so pred tem naredili 20 počepov. 

Vadba je potekala pred kabino, opremljeno s kamero

Izziva se je bilo mogoče lotiti na avtobusni postaji Memorandumului Sud, potniki, ki so ga opravili, pa so prejeli vozovnico za eno vožnjo, ki je bila veljavna en teden. Projekt, ki je trajal dva tedna, je organiziral Športni festival, ki velja za največji športni dogodek v Romuniji, v sklopu katerega organizatorji promovirajo telesno dejavnost in zdrav način življenja med prebivalci mesta.

Na avtobusni postaji so tako postavili kabino, ki je bila opremljena s kamero, potniki pa so morali pred njo v dveh minutah narediti 20 počepov, preden so prejeli brezplačno vozovnico. Poimenovali so jo "zdravstvena vozovnica."

Facebook/Sports festival

Romuni so v času akcije opravili več kot milijon počepov

Kot poročajo organizatorji, je bila akcija več kot uspešna, saj jim je uspelo podeliti kar 14.500 zdravstvenih vozovnic, kar je več kot so predvidevali. V dveh tednih so tako prebivalci romunskega mesta opravili več kot milijon počepov. 

Vozovnica za eno vožnjo z javnim prevozom v mestu Cluj-Napoca sicer stane 2,5 romunskih levov, kar je enako dobrim 47 evrskim centom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord