R. K. | 11. 6. 2023, 16:24

Pred beograjsko osnovno šolo, kjer se je zgodil pokol, našli grozeč predmet (takoj so obvestili policijo)

Profimedia

Po dveh grozljivih strelskih napadih je takšno ravnanje povsem nerazumno.

Srbija še zmeraj žaluje zaradi grozljivega pokola, ki ga je 3. maja na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu zagrešil 13-letni učenec. 40. dan od od pretresljivega dogodka pa so med svečami, cvetjem in sporočili podpore, ki jih žalujoči že tedne prinašajo pred šolo, opazili grozeč predmet, ki je prisotne močno pretresel. Nekdo je namreč prinesel na prvi pogled nedolžno kapo, na kateri se je bleščal naboj.

Nova.rs

Policija sprožila preiskavo

Predmet je bil položen na ograjo, med številnimi sporočili podpore pa ga je našel novinar srbskega medija Nova.rs. Prisotni so o najdbi takoj obvestili policijo, ki bo ugotovila, ali gre za pravi naboj in poskušala izslediti osebo, ki je predmet prinesla, piše omenjeni medij.

V nerazumljivem strelskem napadu, ki je šokiral celotno regijo, je 13-letni K. K. z očetovo pištolo ubil devet ljudi, sedem sošolk, enega sošolca in šolskega varnostnika. Ranil je še sedem oseb, med njimi 53-letno učiteljico. Od tega so bile tri osebe v smrtni nevarnosti, še ena žrtev napada pa je aradi hudih poškodb kasneje umrla v bolnišnici.

Zaradi nasilja množični protesti

Le dan po napadu na šolo se je v Srbiji zgodil še en streslki pohod, v katerem je 21-letnik streljal na več oseb in ubil osem ljudi. Oba dogodka sta v Srbiji spodbudila množične protivladne proteste proti nasilju, ki v srbski prestolnici od takrat potekajo vsak teden. Na šestih protestih se je do zdaj zbralo na deset tisoče ljudi, protestnike pa so pred parlamentom nagovorile tudi številne osebe javne osebe

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord