R.S. | 9. 6. 2023, 09:24

Niti denar jih ni rešil: slavna družina, ki so jo zaznamovale tragedije

Profimedia/fotomontaža

Prekletstvo družine je udarilo tudi po Athini Onassis, edini preživeli potomki ladijskega mogotca. 

Athina Hélène Onassis je francosko-grška dedinja. Je edina preživela potomka grškega ladijskega mogotca Aristotela Onassisa. 38-letnica je dobila ime po svoji babici, ki je umrla pri 45 letih, njen stric Aleksander pa je umrl v letalski nesreči, ko je bil star komaj 24 let. Po njegovi letalski nesreči je dedek dedinje zbolel za miastenijo gravis, avtoimunsko boleznijo in umrl star 69 let. 

Nesreča družine Onassis se še ni končala. Ko je bila Athina stara komaj tri leta, je zaradi srčnega infarkta pri 37 letih umrla njena mama Christina. Mrtvo so jo našli v kadi. Nekdanji mož edine hčerke grškega milijarderja Tery Russell se je pogreba udeležil le zato, da je lahko hčerko vzel s seboj v Švico, kjer je živel s svojo dolgoletno ljubico, švedsko manekenko Marian Gaby, in njunima dvema otrokoma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @athina_onassis_fanpage

Russell si je že pred smrtjo nekdanje žene na vso moč prizadeval pridobiti skrbništvo nad hčerko, da bi lahko uporabljal njeno dediščino. Starša dedinje sta se namreč razšla kmalu po rojstvu hčerke, ko je njena mama izvedela, da jo mož vara in da ima z ljubico dva otroka.

Izkoriščevalski oče

Russell je nenehno poskušal zaslužiti na račun svoje hčerke. Zahteval je bajne vsote, ki naj bi bile namenjene njenim potrebam. V 11 letih naj bi iztržil 150 milijonov dolarjev. Nekoč jo je celo peljal k notarju, da bi podpisala papirje, v katerih je bilo zapisano, da čuti "neverjeten odpor do Grčije in vsega, kar prihaja iz te države".

Tako jo je poskušal ločiti od materine družine. Athinina mati je namreč v oporoki zapisala, da želi, da bi bila njena hči vzgojena v pravoslavni veri in da bi se tekoče naučila grškega jezika. To je bil del pogodbe, ki jo je Russell podpisal za pridobitev skrbništva. 

Profimedia

Pri 18 letih se je dedinja izselila iz očetove hiše in odšla v Bruselj. Preprosto je imela dovolj očetovega manipuliranja. Obnovila je grško državljanstvo in opustila šolanje, nato pa začela sodno bitko proti očetu. Želela je izpodbijati vse dokumente, ki jih je morala podpisati, ko je bila mladoletna.

Nesreča v ljubezni

Tolažbo je našla v jahanju, kjer je spoznala moškega, v katerega se je zaljubila. Leta 2005 se je poročila s preskakovalcem ovir s konjem Alvarom de Mirando Netom. Na poročni dan je nosila svileno poročno obleko, za katero je plačala kar 70.000 dolarjev. Na poroko ni povabila očeta in mačehe, je pa povabila polbrata in polsestro. Na dan poroke je možu podarila dragega konja, ki je pozneje prejel številne nagrade. Par je nadaljeval življenje stran od oči javnosti, kmalu pa je z njima začela živeti Netova petletna hčerka Vivienne. Pozneje se jim je pridružil tudi Fernando, njegov trinajstletni sin iz prejšnjega zakona. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @athina_onassis_fanpage

Leta 2011 sta bila z možem v Belgiji, ko sta izvedela, da je Sibele, ženska, s katero ima Neto dva otroka, storila samomor s skokom iz sedmega nadstropja. "Naj ti Bog nekega dne odpusti za vse, kar si storil meni, Athini in otrokom," je pred smrtjo zapisala na Twitterju. Leta 2016 se je bogata dedinja ločila, saj jo je varal z belgijsko manekenko, s katero naj bi se videval osem let. Njen nekdanji mož je v ločitvenem postopku zahteval polovico njenega premoženja. Na koncu je pristal na dogovor, da dobi 100 milijonov dolarjev. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord