Ni. Vu. | 29. 11. 2023, 11:58

Mestni avtobus je razklalo na pol! Poglejte, kaj se je zgodilo v prestolnici, kjer ... (VIDEO)

SGP

Številni prebivalci že dlje časa opozarjajo na dotrajan vozni park, a se nič ne spremeni na boljše.

Stari, zastareli in odsluženi avtobusi in tramvaji predstavljajo eno glavnih atrakcij mesta Beograd. Kljub temu pa, ko vrag odnese šalo, lahko poleg okvar, zamude na delo in živčnosti povzročijo tudi še precej resnejše nevšečnosti. Sploh če se zgodi to, kar se je včeraj v srbski prestolnici. In kar se je zgodilo, je bilo res, milo rečeno, bizarno – mestni avtobus je … razklalo na pol!

Posebna “harmonika”, ki avtobusu omogoča lažje manevriranje, se je strgala in avtobus je prepolovilo! V dispečerskem centru GSP so razkrili, da v nenavadnem dogodku na srečo nihče ni bil poškodovan. A vprašanje je, kaj bi bilo, če bi bil avtobus poln potnikov. Tako pa je bil edini potnik šofer, ki je dovolj hitro opazil, kaj se dogaja in pravočasno zapustil avtobus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Ob tem ni nepomembno, da se prebivalci Beograda že leta pritožujejo nad kakovostjo mestnega prevoza v Beogradu. Župan Aleksandar Šapić je skušal na vse načine vpeljati novosti v javni prevoz, vendar so se te nanašale predvsem na sistem plačevanja vozovnic in ne toliko na kakovost voznega parka. V kakšnem stanju so prevozna sredstva v Beogradu, na najboljši način opisuje prav prepolovljen avtobus, ki morda simbolično sporoča tudi, da je res napočil čas za korenite spremembe. In volitve, ki se nezadržno bližajo, bi lahko bila idealna prelomnica za korak v boljše čase ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol