R.S. | 5. 8. 2022, 16:44 | Vir: STA

Pretreseni Američani: v bližini Bele hiše umrli dve osebi

Profimedia

Štirje ljudje so utrpeli hude poškodbe, prepeljali pa so jih v bližnje bolnišnice, kjer sta dva izmed njih, 75-letna ženska in 76-letni moški, umrla.

Po četrtkovem udaru strele v Washingtonu v bližini Bele hiše sta dve osebi umrli, še dve sta v kritičnem stanju, je sporočila policija. V udaru strele so štirje ljudje utrpeli hude poškodbe in so jih prepeljali v bližnje bolnišnice, kjer sta dva izmed njih, 75-letna ženska in 76-letni moški, umrla.

Strela je udarila v park Lafayette v neposredni bližini Bele hiše, pri čemer so štirje ljudje, dva moška in dve ženski, utrpeli hude poškodbe. Zaradi lokacije incidenta so žrtvam med prvimi pomagali pripadniki tajne službe ZDA.

Na fotografijah s prizorišča, ki so jih washingtonski gasilci in reševalci objavili na družbenih omrežjih, je bilo videti več reševalnih vozil. Del parka so začasno zaprli za obiskovalce.

Ameriško prestolnico je sicer v četrtek zvečer zajelo močno neurje, zaradi katerega je ameriška nacionalna meteorološka služba izdala tudi vremensko opozorilo.