R.S. | 4. 8. 2022, 17:28

So albanske plaže sploh še varne? Umrla je 7-letna deklica

Profimedia

To je že tretji letošnji primer, kjer je prišlo do hudih poškodb na albanskih plažah. Varnost obal je komentiral tudi njihov predsednik vlade, Edi Rama. 

V Albaniji se je na plaži Potami v Himari zgodila tragedija. 7-letna deklica je umrla zaradi posledic trka z motornim čolnom. 

Umrla na kraju dogodka

Policijski komisar Arjan Tase je vozil čoln, ki si ga je izposodil od družinskega člana. Okoli 14. ure je izgubil nadzor nad plovilom, kljub temu, da je imel dovoljenje za plovbo. Trčil je v 7-letno deklico, ki je podlegla poškodbam. Arjana so prijeli in odpeljali v pripor na zaslišanje.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Šef policije Gledis Nano je nato razrešil celotno poveljstvo lokalnega direktorata za meje in migracije v Vlori, saj so odgovorni za preprečevanje incidentov s plovili na obalnem območju.

Gledis je odpustil skupno 15 ljudi in ustanovil posebno skupino, v kateri so strokovnjaki za migracije, javno varnost in strokovne standarde, da bi preprečili incidente s plovili.

Policija je v izjavi zapisala, da Gledis "ne bo toleriral nobenega policista, vodje ali izvršitelja, ki ne bo dosledno in pošteno izvajal funkcionalnih nalog, v interesu varovanja življenj državljanov."

Varnost na albanskih plažah

To je že tretji letošnji primer, kjer je prišlo do poškodb zaradi čolnov na albanski obali. Julija je par v kraju Jale zadel motorni čoln, zaradi česa sta oba potrebovala hospitalizacijo. Dva dni kasneje je sedemletnega otroka zadel drugi motorni čoln in je potreboval nujno oskrbo v bolnišnici.

Leta 2016 so ruskega državljana ubili propelerji motorja čolna. Leta 2020 pa je 17-letna deklica umrla po padcu z vodnega skuterja. Predsednik vlade Albanije, Edi Rama, meni, da ni razloga za skrb. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord