J. Z. | 5. 10. 2022, 18:09

Pretresljiv zločin: ubil hčerko in jo vrgel v kanal, mama v solzah vpila na stopnicah

Profimedia

Srbijo pretresa grozljiv umor: oče je zadušil svojo hčerko, njeno truplo pa odvrgel v bližnji kanal in nato sodil še sebi. Okolica se sprašuje, zakaj pristojni niso preprečili tragedije, saj je imel moški kljub znanim težavam še vedno stike z otrokom. 

35-letni moški iz srbskega kraja Vršac je v torek umoril svojo hčerko in nato storil samomor. Vse to je nemočna opazovala njena mama, ki ga je že aprila letos prijavila zaradi nasilja v družini. Do spora med zakoncema naj bi na tragičen dan prišlo, ker mu žena ni dovolila, da vidi njuno hčerko, saj se je bala, da bo znova nasilen. 

Njuni sosedje so šokirani ostali brez besed. Dekličina mama je, ko so na kraj zločina prišli mediji, objokana sedela na stopnicah in vpila: "Pustite me, da vidim svojega otroka." 

Ženska je menda nekaj ur pred grozljivim umorom poklicala policijo in jih obvestila, da ji je nasilni mož poslal sporočilo, da bo ubil sebe in njuno hčerko, a policija ni ukrepala. A stikov ni mogla preprečiti, saj je imel oče odločbo centra za socialno delo, da mu dovolijo stik s hčerko. 

Prijave nasilja niso vzeli dovolj resno 

Par je bil v postopku ločitve, to pa ni prvič, da je morala zaradi nasilja posredovati policija. Že spomladi ga je žena prijavila policiji in povedala, da jo je nasilno pretepel. Moškemu so začasno prepovedali približevanje in ga za 48 odstranili iz njihovega skupnega stanovanja. Nato so prepoved podaljšali do 1. junija. Proti nasilnežu so nato sprožili preiskavo, a je ta potekala prepočasi. 



 
 
 
 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol