J. Z. | 4. 8. 2022, 13:38

Pretresljiva izpoved najstnice iz rudnika groze: v nekaj urah so nas posilili tudi 10-krat

Twitter/ All Naija Trends/Profimedia/fotomontaža

Svet je šokirala izpoved ženske, ki je bila žrtev brutalnega spolnega napada v Južni Afriki. Ena od osmih žrtev rudarjev, ki so napadli snemalno ekipo, je opisala trenutke nemoči, za katere je mislila, da se ne bodo nikoli končali. 

V zapuščenem rudniku v Južni Afriki je več deset zamaskiranih moških napadlo snemalno ekipo, v kateri je bilo 12 žensk. Rudarji, ki so nelegalno kopali v zapuščenem rudniku, so napadli ekipo, ki je tam snemala videospot. V brutalnem napadu so skupinsko več ur posiljevali osem žensk

19-letna Nombosino, ki je za lokalne medije delila svojo pretresljivo zgodbo, je povedala, da sta v napadu tako ona kot njena sestra izgubili nedolžnost, poroča Daily Mail

Povedala je, da sta z 21-letno sestro sodelovali snemanju videospota, ko jih je napadla velika skupina moških, ki je delala pri bližnjem rudniku. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Najstnica, ki se je bala za svoje življenje, je dejala, da so moški napadli le temnopolte ženske, medtem ko so tri belke izpustili. Napadene ženske so bile stare med 19 in 37 let. Posiljevali so jih več ur, nekatere tudi desetkrat. 

Za sodelovanje na snemanju v bližini kraja Krugersdorp naj bi dobile okrog 15 funtov (kar je približno 18 evrov) plačila.

Sprva so snemali na kmetiji, nato pa so se odločili, da nekaj kadrov posnamejo še v bližnjem rudniku, kjer so jih napadli moški, ki so z orožjem streljali v zrak

"Ukazali so nam, da se uležemo, nato pa je prišlo še več moških z orožjem, ki so nam vzeli telefone in kamere. Med tem so se nas dotikali in eden izmed njih me je odvlekel v avto, kjer so me prvič posilili," je dejala. Napad se je nadaljeval kljub temu, da je krvavela. Za prvim so se zvrstili še drugi moški. 

"Bila je zelo travmatična izkušnja, ki je trajala več ur, posiljevali so nas eno za drugo," je dodala. 

Ženska, ki je organizirala snemanje, je v izjavi dejala, da je napadalcem ponudila, da vzamejo njo, dekleta pa pustijo. "Njihovi starši so mi zaupali skrb za otroke. Krivim se za to, kar se je zgodilo," je dejala. 

Aretirali več kot 100 ljudi

Policija je v preiskavi brutalnega zločina preiskala številne kmetije in pridržala 142 ljudi. Doslej nihče izmed njih še ni bil v preiskavi zaradi spolnega napada, policija pa upa, da bodo s preiskavami DNK lahko dokazali, da so krivi grozovitega zločina. 

Južna Afrika ima sicer velike težave zaradi številnih primerov spolnega nasilja. Napad so ostro obsodile skupine za pravice žensk, ki so pozvale k ukrepanju. 

Posilstva v zapuščenem rudniku pa so šokirala tudi južnoafriškega predsednika Cirila Ramaphosa, ki je v ponedeljek prebivalce pozval k sodelovanju pri preiskavi.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ